• skrattande

    Vad har ni för bil?

    Ja, efter mycket om och men så har jag och sambon blivit bilägare. Vi cyklar båda till jobbet, men vi insåg tillslut att det där med bil ändå underlättar en massa.

    Vi köpte en Renault Mégane Touring 04.

    Jag kikade länge på Volvo men kunde inte hitta något i lämplig prisklass och inte gått en massa mil. Renaulten fick vi för en hyfsad billig peng utan att den gått strax under 7000 mil (och med 2 års garanti på det mesta).

  • Svar på tråden Vad har ni för bil?
  • Guggu
    krillee skrev 2008-07-18 00:45:57 följande:
    Oki många som har olika bilar. Vi får tillöknig i mars och kör nu en volvo s40. Men det går ju inte få in knapt en resväska för baggaget är fullt. Funderar på en volvo v50? men man bår ju mer för pengarna vad det gäller renault. Men hade en renault 19 en gång. Gick bara sönder då sa en polare köpt inte fransk skit dom kan inte bygga bilar. Någon som har renault och är nöjd med den?
    Köpte en ny Peugeot 307 kombi. Sålde den efter 2500 mil och 7 verkstadsbesök senare. Tror nog varenda lampa lyst och åtgärden var "nollställning av databox" varje gång. Köpte en Volvo V70 från -05. Går som en klocka! Får in 6 stora ICA Maxi kassar, en Crescent classic barnvagn, 1st 10kg tvättmedel och en toabal utan problem. För er som funderar på en V50 så får iaf. jag bara in en barnvagn och ett paraply där bak, sen är det fullt.
  • kille123
    Elvirassuperpappa skrev 2008-09-29 11:30:49 följande:
    En Passat 1.8 T
    Är du nöjd? Jag har köpt en, inte hämtat den ännu dock (beggad 05:a från en bilhandlare).

    Kollade först på Skoda Octavia som nästan helt saknar körglädje (1.6 fsi). Kollade även på en NY Renault Megane, ingen körglädje här heller och VÄLDIGT plastig. Efter att ha provkört Passaten var det avgjort, den är skön och trevlig att köra, gillar inredningen också.

    Skiljer inte mycket i pengar heller, skulle ja valt Octavia istället för Passaten hade jag för samma pengar fått klenare motor men ett år nyare bil. Renault kollade jag aldrig på beg-priser så där har jag ingen jämförelse.
  • BammelsPappa

    Vi hade en Octavia Combi 2.0FSI (05). Var verkligen nöjda och bytte nu till en ny Octavia Combi RS TDI. Vi hade en Passat Variant innan och det är en bra bil, men kostar mycket mer med samma utrustning och motor.
    Dessutom har vi en Mazda MX-5 (03) som räcker att hämta lillemannen på dagis med........men nu är nummer två på väg så vi får byta till våren mot Fabia/Polo/Golf eller liknande

  • TurboToken

    Har 2 bilar..

    En sketen jäkla ful flytta-röven bil: Skoda Felicia LXi -95
    Och sen så har vi våran busbil och familjebil: Volvo 855 turbo -94 med 300 hk och 502nm, drar 1,7L/milen vid normal körning

  • RAF

    Älskar vår 535-06.Underbar familjebil, men nu skall den bytas bort.
    Inte värt 5-6000 i månaden.
    Funderar på en Avensis för ca 80 000. Nån som har erfarenhet av denna kärra?

  • Muminpappan

    Just nu är väl saab 9-5 inget dumt val när de blivit så billiga. Rekommenderas varmt!

    9-5.se 

  • LinusJ

    Kör en Kia Cee´d Premium -11

    Än så länge funkar den bra! Har ingen egen vagn att testa med än men då en kompis har barn testade vi med hennes barnvagn! Den gick in på längden och det var det försäljaren sa att den skulle kunna göra så alla + där till bilen!

    Märks kanske dock att det är lite "billigare" märke då ljudisoleringen kanske inte är lika bra som andra märken!

    Den ligger och drar runt ganska stabila 0,53 dock tycker jag faktiskt det är lite törstigt med en diesel :P

  • Studentpappa

    Passat -12 170hk, tdi, 4M, Dsg. (Många förkortningar blev det)
    Riktigt nöjda, speciellt med sportstolarna. Sitter grymt bra.

  • kristaav

    Volvo 850 kombi - för transport av djur och unge
    Toyota Starlet S - Behövde egentligen bara en moppe men ett tak kan va skönt att ha ;)
    Ford Escort MK1 2,0 turbo - busbil

  • Krycka

    Ford Mondeo -09, med automat och diesel. Rymlig och snygg kombi bil. Överraskat nöjd faktiskt. Trodde inte ja skulle vara så nöjd men har inte någon tanke att byta och har haft den strax över 1år.

  • Bluesman

    Tysk kvalitetsvagn: Volkswagen Golf 4  '01a... Bästa bil jag nånsin haft,inte ett krångel sen jag köpte den 03!  Jag har haft en SAAB 900 Turbo 96a, som var en riktig skitbil, bara problem!! Kostade tusenlappar varannan månad ungefär enbart för att den skulle funka. Tror jag bytte det mesta som kan paja på en sån,det sista som gav upp var klimatanläggningen, skulle kosta ca 8000 spänn att fixa.. Nej tack tänkte jag och bytte till mig Golfen som jag har fortfarande. Kommer att fortsätta att köpa VW tror jag, för det verkar vara bra bilar! Kan tillägga att innan jag ägde SAABen så hade jag en Golf 2 '87a. Den hade jag i nio år, och vid 22500 mil så fick jag byta, hör och häpna, original bromsskivorna!! Snacka om kvalitet! Vissa bilars skivor är sopslut efter 5-6000 mil... Keep on driving folks whatever you drive!!

  • b202

    äkta svensk  kvalité! volvo 940 turbo!  varför köpte jag inte det på en gång? Stor och trygg hyfsat billig också.
     Innan hade jag en Passat -96 där allt gick sönder hela tiden, efter några veckor så fick jag byta bägge bakhjulslagrena och sedan renovera framvagnen o helt plötsligt gick en packning i anslutning till oljekylet så den gjorde av med 3 liter olja på en vecka.. Så fort det blev minusgrader kunde man inte stänga passagerar dörren....
    sedan paja hjullagrena igen, då sålde jag den.. värsta skräpet någonsin och svindyra delar...aldrig mer VW....

Svar på tråden Vad har ni för bil?