Räk- och avokadopasta
1-2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 1/5 dl créme fraishe
1/2 citron
2 avocado
1 kg räkor med skal
ev 1/4-1/2 krm cayennepeppar
Gör så här:
Börja med att skala räkorna.
Dela och kärna ur avocadon. Dela den sedan i ca1x1 cm kuber(eller lite större)
Hacka vitlöken fint och fräs den i smöret i en kastrull. Det ska absolut inte ta färg, bara mjuka upp löken lite.
Rör ner mjölet och slå på vattnet. Rör till en klimpfri sås. (Den ska nu vara ganska tjock för räkorna brukar göra den lösare när de kommer i.)
Rör i créme fraishe, saften från citronen och fiskbuljongen. (Se till att den löser upp sig helt. Man kan också först koka upp vattnet och lösa tärningen i det men det tycker jag är krångligt.)
Låt såsen sjuda några minuter.
Lägg i avocadon och räkorna och låt dem bli varma i såsen utan att koka dem allt för hårt.
Servera med valfri pasta.