Tack, va snällt av dig att kolla
Jag har ingen kokbok för jag är utomlands, men jag sökte på Kalastårta med maräng nu och hittade detta. Måste väl vara nåt liknande?
Kalastårta med maräng!
12 personer
180 grader ca 15-20 min
Maräng:
2 äggvitor
1 ¾ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr finhackade hasselnötter att strö över
Kaksmeten:
125 gr smör
1 dl socker
2 äggulor
drygt 1 dl mjölk
1 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
Marsankräm gjord på ca 6 dl mjölk
Valfria bär jag brukar ha hallon & blåbär
4-5 dl vispgrädde
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 180 grader, klä en bakplåt med bakpapper.
2) Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda försiktigt ner socker och vaniljsocker, låt stå.
3) Rör socker och margarin pösigt, blanda ner äggulorna en i taget. Rör ner mjölet blandat med bakpulver växelvis med mjölken i smeten.
4) Bred ut smeten med en gummiskrapa, den ska vara florstunn på plåten.
5) Bred marängsmeten över bottensmeten och strö över dom hackade nötterna.
6) Grädda tårtan i ca 15- 20 min, tills den är ljust beige. Låt kakan svalna.
7) Dela kakan i 2 bitar, bred marsankrämen i botten, lägg bären uppe på, klicka ut grädde ovanpå bären och tillsist placera den andra tårthalvan ovanpå.