• skvättis

    Vad göra med alla rabarber?

    Har fått riktigt mycket rabarber av sambons farfar Har tänkt göra paj och kräm... Paj känns dock lite tråkigt?

    Någon som har något annat bra tips?
    Eller en bra recept på kräm eller en riktigt god paj?

  • Svar på tråden Vad göra med alla rabarber?
  • JagÄrMamma

    Det är sanslöst gott att blanda rabarber med jordgubbar, oavsett vad du gör med dem =) Ett liiitet tips som är oerhört smarrigt ;)

  • Fröken Sophia

    Eller gör rabarberdricka av dem, läskande och gott i sommarvärmen.

    Annars är det som JagÄrMamma skriver, jordgubbar och rabarber tillsammans - ohh så gott. Ett tips är att värma rabarber och jordgubbar (skivade) tillsammans med myntablad och socker och servera med en klick vaniljglass.

  • NochA

    Paj paj paj!!!! Mums så gott!

    Sen är rabarber soppa oxå gott!

  • Nirnaeth
    Rabarber med kolatäcke. 500 gr. Rabarber 150 gr. Smör        ½ dl. sirap  ( mer kolasmak med mörk sirap )1 dl. tj.grädde2 dl. vetemjöl2½ dl. havregryn1 tsk. Bakpulver 2 dl. strösocker Skär rabarbern i bitar i en form ( behöver inte smörjas )Strö på 2 tsk. Strösocker.Smält smöret låt svalna lite blanda därefter i de övriga ingredienserna.Fördela över rabarbern.Grädda i ugn 150grader i 40 minuter. Gällar varmlufts ugn annars 175grader. Vaniljkräm.  Vispa 3 ägg-gulor med½ dl. strösocker till en luftig smet
    vispa 3 dl. tj. Grädde i en annan skålvänd sedan i äggsmeten i grädden
    ha i vaniljsocker och smaka av, tills du fått rätt smak.
    *~*~ Att styla en Volvo, är som att sminka en gris~*~*
  • Nirnaeth

    Oj vad knepigt det där blev..
    Försökte kopiera direkt från ett Word-dokument..gick visst inte som jag tänkt


    *~*~ Att styla en Volvo, är som att sminka en gris~*~*
  • skvättis

    mm, låter mumsigt! Jordgubbar ska jag kanske testa att blanda med i en paj?

    För någon månad sedan gjorde jag en vanlig smulpaj, men med marängtäcke... riktigt gott!

    Kom gärna med fler tips!

  • Nirnaeth

    Rabarber med kolatäcke och vaniljsås!

    500 gram rabarber
    150 gram smör
    ½ dl sirap, blir mer kola smak med mörk sirap
    1 dl tjock grädde
    2 dl vetemjöl
    2½ dl havregryn
    1 tsk bakpulver
    2 dl strösocker

    Skär rabarbern i bitar i en form, behöver inte smörjas
    Stlr på 2 tsk socker

    Smält smöret, låt svalna lite och blanda därefter i de övriga ingredienserna
    Fördela över rabarbern
    Grädda i ugn, 150 grader i 40 minuter, i varmluftsugn, annars 175 grader

    Vaniljkräm:
    Vispa tre äggulor med ½ dl strödocker till en luftig smet
    Vispa 3 dl grädde i en annan skål, och vänd sedan ner smeten i grädden
    Ha i vaniljsocker och smaka av tills du fått rätt smak


    *~*~ Att styla en Volvo, är som att sminka en gris~*~*
  • Chivaz

    Mamma brukar göra rabarber saft som är så god och svärmor brukar gör rabarber marmelad, tyvärr har jag inte receptet på dem. Såg i senaste tidnigen Mat att där var mycket med sommarens bär, bla rabarber.

  • tii

    Rabarbermuffins är skitgott!

    Paj är inte tråkigt, det är ju dögott! Har du riktigt mycket så är det ju bara o tärna ner rabarberna och lägga in dom i frysen.

  • Laire

    Rabarber- och jordgubbssaft är supergott! Min kompis som gjorde blandade 50/50 jordgubbar och rabarber, blev supergott!

    Annars kan man göra tårta med jordgubbs- och rabarbermousse.


    Många som yttrar sig har ingen egen mening, bara motsatsen till andras.
Svar på tråden Vad göra med alla rabarber?