Inlägg från: hjärterum |Visa alla inlägg
  • hjärterum

    BF 6 Augusti =) Någon mer?

    Jag har bf 5Augusti!enligt ultraljud...
    13/7 enligt sista mens på inskrivningen hos bm,men la på en vecka där då jag haft något längre menscykel.
    Ficl min 1a son i v37plus en dag-längtar som en tok nu!

  • hjärterum

    Jag har en son på 3år den 12/8-lillebror är beräknad att anlända 5/8,vi får väl se...fick 1a i v37plus en dag.
    skulle vilja ha igång det nu.jag mår bra i övrigt förutom att jag har fått plötsligt sämre blodvärde,är jättetrött.
    mitt temperament är på topp hela tiden,alltså så att den röda varningslampan lyser!jag har absolut noll i tålamod nu:(stackars min lille gosse som måste stå ut med en sån mamma.man får ju ångest mellan varven och bara måste krama honom!men dessutom har han nått sin trotsperiod nu och lyssnar inte alls,och kommer på konstigheter hela tiden.buse;)-han som alltid varit en liten ängel med tiara!
    Jobbade min sista dag förra måndagen och förbereder nu hemma inför gossens ankomst.
    Har lagt på mig ca 13kg men förra gången gick jag upp 22kg,och då vägde barnet bara 1760gram.

  • hjärterum
    soffys skrev 2008-07-10 15:46:20 följande:
    Muppmamma ha ha låter ju inge vidare att du e mer nervös denna gång, kanske för att du vet vad som komma skall? Jag e nervös men jag vet nog inte riktigt för vad... Har ni tänkt på vad ni vill ha för hjälpmedel? Ni som har barn tidigare vad har ni för erfarenheter? Iadag har jag varit o fikat på stan m en annan tjockis ha ha köpte en amningsbehå på lindex så jag slipper sen...
    [/citat]
    Muppmamma skrev 2008-07-10 16:06:38 följande:
    [citat]
    Jag är inte rädd för att det skall göra ont (det gör det men det finns hjälp och det går över) utan för att det skall hända något. Tror det är värre nu för att jag vet hur underbart det är att få barn. Gick över 23 dagar med min son - det var ingen trevlig upplevelse
    Jag är också nervösare denna gång!
    häromdagen blev jag ärligt talat kräkfärdig av nervositet då jag tänkte på förlossningen...
    Ändå gick det ju bra förra gången och var inte så hemskt att föda barn som jag föreställt mig.
    23 dagar!-shit;)vilken väntan.
    Jag födde med enbart lustgas under krystvärkarna,ska försöka detsamma denna gång men kan tänka mig antingen spinal eller epiduralbedövning...
  • hjärterum
    Link skrev 2008-07-10 09:44:53 följande:
    Jag har gått hemma sedan midsommar så det är några veckor sedan nu. Har semester till en början.Vi vet inte heller vad det är för kön, vi ser framemot den överraskningen
    Jag har gått up ca 12 kg och tycker väll att det känns ganska så ok.
    Hjätrerum, det där med tålamodet känner jag verkligen igen. Vilket dåligt samvete man får när man känner att man tappar humöret på sitt barn. Det är samma sak här, han har alltid varit duktig på att sysselsätta sig själv men nu är han på och klättrar på mig hela tiden och har andra konstiga hyss för sig. Det är väll kanske inte omöjligt att det märker att det är stora förändringar på gång.Hur känner ni som väntar första barnet, nervöst?
    JA,gossen har för sig saker och rackartyg nu som han inte haft en tanke på förut,känns det som...
    kanske är det för att man själv reagerar annorlunda nu med?
    jobbigt,menmen vi ska ju snart slippa dessa hormoner;)
    kanske blir det jobbigare sen då de små är ute!?
  • hjärterum

    i snabba drag-mitt vatten gick vid o6 på morgonen sedan gick jag med värkar fram till 20.18 då gossen är född.
    Åkte int till förlossningen vid 10 och blev undersökt...
    efter det var jag och sambon ute och gick på stan och åt-ville inte köra hem då vi har en bit att åka,kom tillbaka till förlossningen vid 17tiden,undersökning och ctg kom på,jag duschade och det hjälpte mycket med varmt vatten.
    sedan fick jag ssnabbt ut ur duschen då krystvärkarna gjorde sig till känna!så lustgas var det ända jag kunde erbjudas i det skedet men det gick bara bra utan en massa annat!
    jag ska som sagt försöka på samma sätt denna gång och hoppas innerligt att det ska gå snabbare!det är så tråååkigt att vänta på ordentliga värkar,som gör riktig nytta.och sedan då det verkligen drog igång så gick det fort,vilket jag vill att det ske hela tiden denna förlossning...jag är ju mera spänd på att föda denna gången,så det känns lite jobbigt.men vissa dagar så är jag ´´ på att``;) känns det som,så man kan ju hoppas att det blir en sådan dag då,hehe!


    soffys skrev 2008-07-10 18:04:51 följande:
    Jag tycker d e svårt o veta vad man vill ha när man inte vet hur d kommer att kännas =) Jag är öppen för att pröva allt "naturlit" först så som ducsh, massage akupunkdtur o sen lustgas o vill helst klara mig utan epidralen.... Hjärterum hur tyckte du m bara lustgas? Muppmamma 23 dagar låter ju inte så kul! Det kommer att gå bra ska du se.
  • hjärterum

    Angående lavemang så skötte jag magen på morgonen och var nöjd med det...jag blev erbjuden att ta lavemang då vi kom in först men det avstod jag som sagt och klarade mig fint;)

  • hjärterum

    Håller med tummarna för sonen,att det ska lyckas denna gång!

    Ja,jag håller med er-har inte känt mig mer klumpig än nu,haha:)
    Man tar sig upp som en rullande!Mne nåt jag hatar nu är att ta på sig strumpor!!?

    Men ni,vilken tur att det inte är vinter ialla fall;)

  • hjärterum

    Jag har ju också bara varit ´´sommargravid`` men aldrig upplevt det som jobbigt direkt.Förra gången var det väl mest pga av att jag hade så mycket vatten i kroppen på slutet som gjorde det jobbigt med för mycket värme...denna gången har jag inte känt av det.jag håller med om att det nog trots allt är lättare på sommaren då man kan svalka sig med ett dopp eller helt enkelt hålla sig inomhus då det är som varmast?
    sedan kan man vara delvis i skuggan och barnet/barnen kan ändå få vara ute och leka.men på vintern måste man ju vara med mera då de är ute...måste vara jobbigt att dra pulka med stor mage...

    vad skönt att du får vila och kan göra lite vad du vill-Muppmamma

Svar på tråden BF 6 Augusti =) Någon mer?