Delicatobollar recept?
Någon som har ett recept på delicatobollar?
Eller sådana stora kladdiga chockladbollar man kan köpa på cafeer och konditorier?
Graviditets suget börjar bli abstinens.
Någon som har ett recept på delicatobollar?
Eller sådana stora kladdiga chockladbollar man kan köpa på cafeer och konditorier?
Graviditets suget börjar bli abstinens.
Det enda jag hittade inga mått eller nåt
www.delicato.se/detalj.aspx&SubId=13
Detta hittade jag på ett annat forum men har ej testat
Däremot kanske man bör förminska receptet lite, om man inte är storkonsument givetvis..
Havregryn 1400g
Margarin 1100g
Socker 400g
Kakao 200g
Vit Sirap 7,1dl/1000g
Vaniljsocker 4tsk
Köres med vinge. Rullas i kokosflingor eller pärlsocker.
Från Sockerbolagets Receptspecial, framtagen av deras
utvecklingsbageri.
Det som faktiskt blir ganska snarlikt delicato är om man tar vanlig chokladbollssmet och sen kör den ganska länge med elvisp (ställ sen i kylen en stund innan rullning), vi gjorde så på ett cafe jag arbetade på och det var strykande åtgång på dem
Jag brukar köra de vanliga chokladbollarna i matberedaren med knivarna. Då blir havregrynen finfördelade och smeten kladdigt god!
Jag har fått världens bästa recept om man tycker om arraksbollar
Arraksbollar
1 pkt sockerkaksmix
100g smält smör
1 dl arraksextrakt
2 msk kakao
Blanda ihop allt i en bunke, ställ kallt en stund. Rulla små bollar och rulla i chokladströssel.
Kan med fördel frysas, tar bara någon minut att tina upp dem.
Åhh Arraksbollarna lät ju jättegoda, det sparas här med till nästa gång kakabstinensen slår till
Jag är ju lite trög men arraksextrakt? Brukar inte det finnas bland karamellfärgerna, i droppflaska?
Nej det ärden varianten som man kan blanda med sprit så att man gör punch
Carro W skrev 2008-07-12 19:24:32 följande:
De är riktigt goda! Det är lite konditorikänsla över dem
Carro W skrev 2008-07-12 19:31:26 följande:
Enkelt och gott:
100 gr margarin el smör
1 dl socker
> Blanda (jag brukar ta elvispen)
> Rör sen i:
1 msk kakao
1 msk vanilinsocker
3 msk kallt kaffe
Havregryn till en fast smet.
Låt stå kallt ett tag så går det lättare att rulla bollar.
Rulla i pärlsocker, strössel el kokos.
Är man RIKTIGT sugen så går det alldeles utmärkt att äta smeten direkt ur bunken :)
Gjorde efter det vanliga receptet men med med elvispen ,istället för att göra förhand och sen in i kylen ca½timme och sen rullades godbitarna i kokos och in i kylen ca 1timme! Hjälp såå gott,mycket krämigare och godare... Använde också äkta vaniljsocker,mycket bättre!!
Araksbollar är en favvis,brukades jämt göras i vårt hem runt jul som liten...*mums*
Nästa gång mina kravings sätter in ska jag testa receptet med vit sirap!
Beep Beep: Det vanliga receptet? Hur är det?
Nyfiken