• beep beep

    Delicatobollar recept?

    Någon som har ett recept på delicatobollar?
    Eller sådana stora kladdiga chockladbollar man kan köpa på cafeer och konditorier?

    Graviditets suget börjar bli abstinens.Flört

  • Svar på tråden Delicatobollar recept?
  • Carro W

    Detta hittade jag på ett annat forum men har ej testat

    Däremot kanske man bör förminska receptet lite, om man inte är storkonsument givetvis..

    Havregryn 1400g
    Margarin 1100g
    Socker 400g
    Kakao 200g
    Vit Sirap 7,1dl/1000g
    Vaniljsocker 4tsk

    Köres med vinge. Rullas i kokosflingor eller pärlsocker.

    Från Sockerbolagets Receptspecial, framtagen av deras
    utvecklingsbageri.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • JossanS

    Det som faktiskt blir ganska snarlikt delicato är om man tar vanlig chokladbollssmet och sen kör den ganska länge med elvisp (ställ sen i kylen en stund innan rullning), vi gjorde så på ett cafe jag arbetade på och det var strykande åtgång på dem

  • beep beep
    Carro W skrev 2008-07-12 18:53:06 följande:
    Detta hittade jag på ett annat forum men har ej testatDäremot kanske man bör förminska receptet lite, om man inte är storkonsument givetvis.. Havregryn 1400g Margarin 1100gSocker 400gKakao 200gVit Sirap 7,1dl/1000gVaniljsocker 4tskKöres med vinge. Rullas i kokosflingor eller pärlsocker.Från Sockerbolagets Receptspecial, framtagen av derasutvecklingsbageri.
    Jag kör ett testpå den om ca tio min sen ska den får stå i kylen men återkommer med svar om hur den blev...funderar den bör nog delas på fyra.....

    tack tack!
  • beep beep
    JossanS skrev 2008-07-12 18:54:58 följande:
    Det som faktiskt blir ganska snarlikt delicato är om man tar vanlig chokladbollssmet och sen kör den ganska länge med elvisp (ställ sen i kylen en stund innan rullning), vi gjorde så på ett cafe jag arbetade på och det var strykande åtgång på dem
    ååå...låter ju lättar än att sitta och räkna så här när abstinensen kickat in
  • ElinOlsson

    Jag brukar köra de vanliga chokladbollarna i matberedaren med knivarna. Då blir havregrynen finfördelade och smeten kladdigt god!

  • AE77

    Jag har fått världens bästa recept om man tycker om arraksbollar

    Arraksbollar

    1 pkt sockerkaksmix
    100g smält smör
    1 dl arraksextrakt
    2 msk kakao

    Blanda ihop allt i en bunke, ställ kallt en stund. Rulla små bollar och rulla i chokladströssel.
    Kan med fördel frysas, tar bara någon minut att tina upp dem.

  • Carro W
    AE77 skrev 2008-07-12 19:17:10 följande:
    Jag har fått världens bästa recept om man tycker om arraksbollarArraksbollar1 pkt sockerkaksmix100g smält smör1 dl arraksextrakt2 msk kakaoBlanda ihop allt i en bunke, ställ kallt en stund. Rulla små bollar och rulla i chokladströssel.Kan med fördel frysas, tar bara någon minut att tina upp dem.
    Det sparar jag iaf
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • JossanS

    Åhh Arraksbollarna lät ju jättegoda, det sparas här med till nästa gång kakabstinensen slår till

  • Carro W

    Jag är ju lite trög men arraksextrakt? Brukar inte det finnas bland karamellfärgerna, i droppflaska?


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • AE77

    Nej det ärden varianten som man kan blanda med sprit så att man gör punch
    Carro W skrev 2008-07-12 19:24:32 följande:


    Jag är ju lite trög men arraksextrakt? Brukar inte det finnas bland karamellfärgerna, i droppflaska?
  • AE77

    De är riktigt goda! Det är lite konditorikänsla över dem

  • Carro W
    AE77 skrev 2008-07-12 19:29:37 följande:
    Nej det ärden varianten som man kan blanda med sprit så att man gör punchCarro W skrev 2008-07-12 19:24:32 följande:
    Ok ja då vet jag. Kanske hade blivit liiiite för intensivt med den essensen jag tänkte på
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    AE77 skrev 2008-07-12 19:30:35 följande:
    De är riktigt goda! Det är lite konditorikänsla över dem
    Borde vara ett bra recept till jul
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • AE77

    Carro W skrev 2008-07-12 19:31:26 följande:


    Ok ja då vet jag. Kanske hade blivit liiiite för intensivt med den essensen jag tänkte på
    Haha, ja det skulle vara lite jobbigt att tömma dem också

    Passar nog väldigt bra till jul
  • Anneli ÄnglaLinus mamma

    Enkelt och gott:
    100 gr margarin el smör
    1 dl socker
    > Blanda (jag brukar ta elvispen)
    > Rör sen i:
    1 msk kakao
    1 msk vanilinsocker
    3 msk kallt kaffe
    Havregryn till en fast smet.
    Låt stå kallt ett tag så går det lättare att rulla bollar.
    Rulla i pärlsocker, strössel el kokos.

    Är man RIKTIGT sugen så går det alldeles utmärkt att äta smeten direkt ur bunken :)

  • beep beep

    Gjorde efter det vanliga receptet men med med elvispen ,istället för att göra förhand och sen in i kylen ca½timme och sen rullades godbitarna i kokos och in i kylen ca 1timme! Hjälp såå gott,mycket krämigare och godare... Använde också äkta vaniljsocker,mycket bättre!!

    Araksbollar är en favvis,brukades jämt göras i vårt hem runt jul som liten...*mums*

    Nästa gång mina kravings sätter in ska jag testa receptet med vit sirap!

  • Anneli ÄnglaLinus mamma

    Beep Beep: Det vanliga receptet? Hur är det?
    Nyfiken

Svar på tråden Delicatobollar recept?