• Bemma

    Ni som är adopterade, ser ni er själva som invandrare?

    Som ni säger hamnar man i en definitionsfråga när man hävdar att adopterade och invandrare inte är samma sak. Såklart är inte resan hit och mötet med sverige detsamma men vilken person har exakt samma upplevelse.
    Jag anser att de som strikt hävdar att adopterade absolut inte är invandrare är de som har mest fördomar mot invandrare. De anser nog som sagt att invandrare inte är lika mycket värda som "svenskar". Det visar verkligen hur mycket negativt som förknippas med ordet invandrare. Ofta tänker man nog på en person som flytt från misär, bor i förläggning, har dåligt med pengar (antagligen är de liiite kriminella också) och dessutom har de konstiga seder och matvanor. Dessutom hjälper media gärna till att förstärka denna trista bild!
    Adopterade kommer ju knappast till fattiga hem i alla fall så starten i livet är nog annorlunda för de invandrare som flyr hit mot de som adopteras hit!
    Man skulle helt enkelt önska att det fanns ett bättre ord för att beskriva folk som flyttar till Sverige från ett annat land!!

  • Bemma

    Njaa..det var inte riktigt så jag menade heller...snarare de som diskuterar hett om att adopterade absolut INTE är invandrare är nog de som ser invandrare som något dåligt. Varför skulle de annars spela någon roll? Jag tror inte heller din vän har fördomar mot invandrare men det finns de som verkligen gå igång på ordet invandrare och de har nog en lite sned syn på invandrare.
    Varför skulle användandet av ordet invandrare annars provocera så?

Svar på tråden Ni som är adopterade, ser ni er själva som invandrare?