Inlägg från: TereseA |Visa alla inlägg
  • TereseA

    Vanlig mat jäst till kanelbullar

    den röda jästen har man om det är mer än 2 el 3 msk socker i degen....den röda är jättebra och gör så degen jäser mycket..dessutom har man lite varmare vätska då..45 grader istället för 37 grader som med den blå.

    Förut fanns det bara den blåa jästen.den har man till allt.

    På baksidan på jästpaketen står det info..(på torrjästen)


    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    Bagarberta skrev 2008-07-16 18:15:00 följande:
    Använd den blåa för tusan!Så här är det: Den röda använder sig av sockret mycket snabbare vilket ger en sjujäkla fart på vetedegen.Den blåa däremot tar mer tid på sig så den degen jäser långsammare. En vetedeg ska jäsa långsamt, det är under jäsningen som smakerna utvecklas, så vill du ha en deg som är gog och inte bara är en behållare för kanelen så använd alltid den blåa jästen!
    använt den röda några ggr..men jäst för mycket och under tid jag bakat ut...resultatet blivit att bullarna blivit som tennisbollar typ..Glad
    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    Mint skrev 2008-07-16 19:54:32 följande:
    Min svärmor använder alltid den röda, oavsett om hon bakar matbröd eller kanelbullar.Den röda har väl inte funnits så himla länge? Från min barndom minns jag bara den blå, den hade pappa alltid när han bakade kanelbullar i varje fall.
    tror inte den röda funnits så länge..kom inte den när de började med torrjäst?
    Akiim är mitt liv 071004
Svar på tråden Vanlig mat jäst till kanelbullar