Vanlig mat jäst till kanelbullar
Skillnaden är att den för söta degar "tål" mer socker. Har man mycket socker i en deg så får man helt enkelt använda mer jäst för samma jäsning som en deg med mindre socker. Samma sak gäller med salt.
Skillnaden är att den för söta degar "tål" mer socker. Har man mycket socker i en deg så får man helt enkelt använda mer jäst för samma jäsning som en deg med mindre socker. Samma sak gäller med salt.
Man kan använda den vanliga blå men degen jäser inte lika optimalt med mer mängd socker.
Jag kunde inte kopiera texten, men på sidan www.jastbolaget.se/eway/default.aspx&trg=Content_5720&Main_5717=5720:0:&Content_5720=5724:0:10,2050:1:0:0:::0:0 står om de olika jästerna och skillnaden.
"En viss mängd socker påskyndar jäsningen medan för hög sockerhalt hämmar den. Degar där socker eller sirap tillsatts med mer än 40 g per kg mjöl blir tyngre och jäser sämre".
Det kan bli mer kompakt med andra ord.
Fast jag har inte märkt någon skillnad....