• Lottabl

    Fyllning till tårta?

    Tipsa mig om vad ni brukar ha i era tårtor. Brukar alltid göra ljusa bottnar och sen fylla med grädde, sylt och vaniljkräm, trist i längden....så kom igen, vad lägger ni i era tårtor?

  • Svar på tråden Fyllning till tårta?
  • SaraF

    Till dopet och 1-årskalaset hackade jag inlagda persikor och blandade med vispgrädde som ett lager i tårtan! Man kan säkert ta vilken frukt som helst och göra så med. Funderade på att blanda i lite kakao i vispgrädde och blanda i konserverade mandarinklyftor?

  • Andaloal

    chokladpudding + skivad banan har vi haft nångång i ett lager o hallonsylt eller annan sylt i den andra m lite grädde.
    Brular bli bra.
    Brukar fukta botten med mjölk innan också eller annan vätska/saft


    En vän är en person som kommer när andra försvinner. / Walter Winchell
  • zuzzetuzz

    Ja ha en super smarrig kräm som man kan ha mellan tårtor...kan skriva hela tårt receptet för tårtan till e som en dröm

    HOVETS TÅRTA:

    4 äggvitor           vispa
    2½dl socker        poröst
    4dl vårdgårdaris  rör sen ner försiktigt

    Bre ut på en plåt me bakplåtspapper, grädda i 150grader 55-60 min

    CHOKLADKRÄM:

    1dl mjölk            koka
    2msk vetemjöl    upp
    2äggulor             kallna, rör hela tiden så de inte bränns

    1½msk vaniljsocker  sikta
    2tsk vaniljsocker      sikta
    50g smör                 EJ smällt
    1dl florsocker           sikta

    vispa ihop krämen till en slät konstistens me en elvisp. vispa grädde o lägg ovanpå me
    valfri frukt på, kiwi e gott el vindruvor.

    Snacka om vilken god tårta!!! Krämen kan man ha till mycke annat än bara denna tårta


    ~*~Älskar Leo~*~
  • Shqiptari

    Det är så olika.

    Brukar fylla med olika sorters "fluff", typ dumle, geisha, ahlgrensbilar, japp och mars. Olika mousser, choklad, svartvinbär, hallon, jordgubb, citron, fläder och päron.

    Färsk frukt.

    Styka upp den med någon god frosting eller kräm, vanilj, choklad eller vad som passar och sen klä den med marsipan eller sugarpaste.
    Beror somsagt lite på.

    Men favoriten är chokladbotten, jordgubbsmousse, pollyfluff och skivade färska jordgubbar i som är täkt med pollyfluff och massa jordgubbar. Mums!

  • Chappaua

    jag har en favorit som min familj brukar vilja att jag gör på kalas odyl!
    Jag gör en sockerkaka med cacao i.
    Som lager har ajg chokladpudding på ena och det andra tjock vaniljkräm med extra vaniljsocker i. Jag brukar blöta bottnarna lite med saft så de inte blir så torra.
    Sen på med grädde och gärna bananskivor, kiwi och vindruvor som dekoration!

    mumms vad sugen jag blev på tårta nu i natten...heheh

  • Shqiptari
    Chappaua skrev 2008-07-17 23:49:43 följande:
    jag har en favorit som min familj brukar vilja att jag gör på kalas odyl!Jag gör en sockerkaka med cacao i.Som lager har ajg chokladpudding på ena och det andra tjock vaniljkräm med extra vaniljsocker i. Jag brukar blöta bottnarna lite med saft så de inte blir så torra.Sen på med grädde och gärna bananskivor, kiwi och vindruvor som dekoration!mumms vad sugen jag blev på tårta nu i natten...heheh
    Istället för att blöta bottnarna med saft kan du lägga ihop tårtan dagen innan den ska ätas, då bottnarna får dra i sig av fyllningen och bli saftig. Så gjorde vi alltid på konditoriet jag jobbade på och det blir super bra!
  • Chappaua

    Ååå,gulle dej vad snällt att tipsa om det.....måste fasen testa det till helgen när jag ska baka tårta....tjohej vad snällt!

  • Shqiptari
    Chappaua skrev 2008-07-18 00:03:03 följande:
    Ååå,gulle dej vad snällt att tipsa om det.....måste fasen testa det till helgen när jag ska baka tårta....tjohej vad snällt!
    Det tycker jag du ska göra. Lägg ihop bottnar och fyllning dagen före med plast över och sen den dagen ni ska fika dekorerar du precis innan.
  • Chappaua

    Eftersom jag tydligen lider av lite svajande ahlzeimers så måste jag erkänna att jag faktiskt har gjort på detta sätt...för ca 200 år sedan då ajg jobbade som kallskänka på stadshotellet.Jag fick även baka och ha det kul varvat med matlagning och drinktillverkning...hihihi

    Så var det med det,men jag är glad att du tog upp det för nu banne mej ska det bakas här.....tjohej!

  • Shqiptari
    Chappaua skrev 2008-07-18 00:09:06 följande:
    Eftersom jag tydligen lider av lite svajande ahlzeimers så måste jag erkänna att jag faktiskt har gjort på detta sätt...för ca 200 år sedan då ajg jobbade som kallskänka på stadshotellet.Jag fick även baka och ha det kul varvat med matlagning och drinktillverkning...hihihiSå var det med det,men jag är glad att du tog upp det för nu banne mej ska det bakas här.....tjohej!
    Lycka till!
Svar på tråden Fyllning till tårta?