Inlägg från: Muslimah |Visa alla inlägg
  • Muslimah

    -Muslimernas tråd-

    MsBeauty skrev 2008-07-23 18:02:06 följande:
    wa alaikum salam! =)En sån här tråd har jag saknat! Det var ett tag sen sist...Hoppas allt är bra med alla mina systrar!
    Alhamdulillah sötnos med mig är det bra i alla fall...

    Håller med känns kul att en sån här tråd kommer på tal igen, jättebra intiativ Haraaz!
  • Muslimah
    kokos skrev 2008-07-26 12:13:17 följande:
    Ja vad skoj InshAllah allt går bra då. Jag tror de säger att det ska börja den 1 september i turkiet.Om man nu är gravid och inte klarar fasta... Hur gör man då? Någon som vet??
    Man ska inte fasta när man är gravid. Jag är också gravid och det blir ingen fasta för mig iår det är mycket viktigt att inte fasta när man är gravid, både du och bebisen behöver näring.
  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-26 20:58:01 följande:
    Kom på en grej när jag läste om jinn i andra tråden. Hur ser man på spöken i de muslimska skolorna? Då menar jag människors själar som på ngt sätt stannat kvar på jorden.
    Det har jag svaret på.

    En människa kan aldrig komma tillbaka och "hemsöka" på jorden efter sin död. En människa som är död är alltså stendöd.

    I fallet av hemsökta hus där t ex ljus tänder och släcker sig själva, eller där tavlor ramlar ner från väggarna, saker flyger genom luften, golven spricker (och så vidare) så är det jinnerna som får det att hända medan dom förblir i sin osynliga form.
    Om ni inte visste kan en jinn ta vilken form som helst, av ett djur eller människa eller någonting annat som för människor inte existerar. Jinn är dock välkända för att ta till extrema och ibland även mycket skrämmande utseenden när de väljer att visa sig.
    Det finns mycket fler jinn på jorden än vad det finns människor... d v s flera, flera miljarder. Jinn finns överallt, inomhus och utomhus men lever vid smutsiga, obebodda och öde platser såsom ute i skogen och på mindre befolkade områden.

    Det finns även folk eller "medium" som håller på med sienser, som går ut på att man ska tala eller ta kontakt med döda "människor". Det är dock inte människor man har kontakt med, utan i själva verket är det jinner som isätter sig en död människas karaktär och kanske t om utseende. Det finns medium som ofta beskriver "den avlidnes" utseende och berättar detaljerade historier om personen som den inte känt till.
    Vid en sians (eller vad det nu kallas) händer det att folk känner igen sina döda släktingars röster, hör dem tala till dom om händelser från deras liv som är helt omöjligt för utomstående personer att känna till. Detta sker i själva verket genom att mediet kallar på den jinn som var tilldelad den döda personen, alla döda människor har nämligen en tilldelad jinn.
    Det är alltså jinnen som imiterar den döda personens röst och relaterar till händelser från personens förslutna. På liknande sätt är det med anden i glaset som verkar svara på frågor, i själva verket är det en eller flera jinner man har kontakt med.
  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-26 20:58:01 följande:
    Kom på en grej när jag läste om jinn i andra tråden. Hur ser man på spöken i de muslimska skolorna? Då menar jag människors själar som på ngt sätt stannat kvar på jorden.
    För övrigt så kan jag tillägga att jinn är ett mycket naturligt inslag hos muslimer (då menar jag inte att man ser jinn och har någon slags kontakt med jinn) då jinn är förklarade som ett väsen som är minst lika vanliga som människor. De är som sagt till och med vanligare, för det finns mycket mer jinn än vad det finns människor. En jinn kan leva i flera hundra år, till och med tusentals år. Jinner lever i "bostäder" precis som människor. De har ett liv som människor, de har familjer och barn. Det finns goda och mindre goda jinner, och många av dem har en tro precis som människor. En del är judar, en del är kristna och en del är muslimer precis som vi. En muslimsk jinn gör inget ont eller vill inget ont, en muslimsk jinn är inget att vara rädd för och är din vän.

    Angående "besatthet" så stämmer det att en människa kan bli besatt. Då är det en jinn som går in i en människa, och "besätter" henne eller honom. Oftast är det inte jinner som har en god avsikt som gör så, men som ni förstår så är det mycket ovanligt.

    Jinner kan komma in i ditt hus och tillbringa natten / bo hos dig. Därför är det viktigt att man går in i hemmet med höger fot först och säger "Audha billahi mina-Shaytaan-er-rajeem", då finns det ingen möjlighet att en eventuell jinn följer med in. Även innan man går och lägger sig är det bra att stryka med handen över sängen. Ifall det ligger en jinn där flyttar den på sig.

    Något man kan göra för att skydda sig mot allt ont och mindre bra saker (inklusive jinner) som kan inträffa utanför hemmet är att man lär sig att recitera ayat al-kursi, och att man gör det till en vana att läsa den då och då är ännu bättre bra att läsa den innan man går ut eller innan man sover. Då slipper man också dömmar påverkade av shaytaan (mardrömmar). Det går även bra att läsa den innan man går in i andras hus. I en del hus kan man känna obehag av att man inte är fullständigt "ensamma", och ayat al-kursi hjälper som sagt mot detta.
  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-27 00:38:26 följande:
    MuslimahJa, du var haj på det där med jinn. Det är typ samma som jag har fått höra av mamma och släkt. Min mamma säger tex alltid bismillah när hon häller kokande vatten i vasken, för hon säger att om en jinnmamma har sina barn där och man skadar dem så kan de bli riktigt arga på en och försöka hämnas. Vet inte hur mkt av det som är vidskepelse eller sanning. Men hon gör alltid så.En annan sak jag funderade på, är det de onda eller de goda jinnen som tar på sig en döds identitet...jag har en känsla av att det är onda, men å andra sidan så brukar de ju inte orsaka ngn skada direkt, så det kan ju vara goda osså...eller?
    Det är möjligt att det stämmer, ingen vet egentligen vart exakt en jinn bosätter sig och sin familj. Men jag vet (har i alla fall hört) att jinner ofta är bosatta i små "hålor" ute i skogen, sådana som man faktiskt kan se. Det sägs att man inte ska kasta någonting i sådana hålor för att de kan bli arga att man vandaliserar deras hem (eller något). Men som sagt vet inte om det stämmer.

    Vet inte om det är goda eller onda jinner som isätter sig en döds identitet Allahu al'eem!
  • Muslimah
    Lejonberg skrev 2008-07-27 09:25:20 följande:
    Ärligt: TROR ni verkligen på dessa småknytt? Jinner???
    Tror? Givetvis tror jag på jinner. Det står ju bevisligen mycket fakta och dem i både Qur'ân och hadith, om jag inte tror på jinn som en av Allâhs [swt] skapelser är jag inte muslim. Dessutom har jag själv sett jinn flera gånger under min livsstid, så jag litar verkligen på mitt omdöme och de bevis som finns för dem i Qur'ân. Jinn, enligt Qur'ân och hadith är vanligare än människor.
    Allâh [swt] har skapat mycket i denna värld som är dolt för oss människor...

    Det finns för övrigt inget heller som säger att jinn är "småknytt".
  • Muslimah
    Haraaz skrev 2008-07-27 16:10:39 följande:
    Det är onda jinner som tar människors skepnad, eftersom de gör det för att få människor att tro på att det är döda människor som kommit tillbaka, "andar". De goda jinnerna stör inte människor och vill inget ont, så jag tror inte de skulle göra sånt. Och jag tror självklart på jinner, haft många upplevelser med dem så jag vet att de finns... och hur annars skulle man förklara alla dessa människor, "medium" osv som säger sig se döda människor? Det är ju jinner dessa har kontakt med. Vet inte varför du är så kritisk, Lejonberg.
    Ja, det stämmer nog, eftersom goda jinner faktiskt inte stör omgivningen eller "vilseleder". Som vi märker är ju många människor vilseledda, då de tror att jinner i själva verket är döda människor som kommer tillbaka. Goda jinner vilseleder inte människor.

    Jag hålled med dig, Haraaz. Det finns ju otroligt många människor som berättar om sina upplevelser. En del kanske ljuger eller inbillar sig, men skulle verkligen så många människor snacka skit och hitta på vad de har upplevt? Jag har t ex själv sett jinn och det är inget jag har "hittat på" och jag är inte heller paranoid.
  • Muslimah

    o GUTEGIRL o skrev 2008-07-27 17:38:05 följande:


    Men jesus. Är det helt jävla omöjligt för muslimer på FL att få ha en trevlig tråd utan att det ska börja idiotförklaras hit och dit?KeChi, låt dem vara ifred, vad får du ut av att komma in i en tråd och provocera på det sätt du som gör? Låt folk tro på vad de vill, om du absolut ska tala om för dem hiur fel de har kan du göra det i en annan tråd.
    Alltså, tack...

    Tur att någon kan förstå en!
    Det är väldigt jobbigt att muslimer ska alltid hackas på, jämt och ständigt ska det vara någon som fäller en dryg och onödig kommentar. Tillslut tröttnar man ju, helt klart. Då är det lätt att ha taggarna utåt. Aldrig får man vara "ifred" och föra diskussioner (som kanske inte alltid passar för sådana som inte är muslimer).
  • Muslimah

    Kan ju tillägga en lite vidare förklaring om du inte fattar vad jag ville få ut av inlägget (eftersom det verkar finnas risk för det är det lika bra att jag gör detta nu så jag slipper göra det sen, menar jag ):

    Du sa att jag inte förtjänar någon respekt av dig, eller i alla fall inte "nån som kallar dig dum i huvet" (well, du kan ju inte stava till huvudet i alla fall). Men ändå så var du så "respektfull" att du hade mage att skriva att "Är det så det blir när man trippar på syra? HAr hört att man kan se konstiga saker" (du syftade på "varelser i vasken").

    Som du förstår delar jag samma åsikt som dig - jag respekterar inte någon som indirekt kallar mig - eller mina vänner - för blåsta eller vad du nu ville ha ut av ditt omogna inlägg. Sedan, när du fick tillbaka av din livsfilosofi (= "Jag tänker inte respektera någon som kallar mig dum i huvet...") så var det inte lika roligt längre

    Var det inte du som snackade om "min" personlighetsklyvning? Vad är det inte i gällande fallet _dig_? Du avser en slags moral som gäller då folk ska behandla dig väl, men vad händer när du behandlar andra på ett annat sätt än vad du förespråkar?

    - PERSONLIGHETSKLYVNING HERE I COME...

  • Muslimah
    Haraaz skrev 2008-07-27 18:24:23 följande:
    Okej systrar nu är vi lite off topic tycker jag. Förr eller senare måste väl bara en del som inte har nåt vettigt att göra förstöra en tråd, det brukar ju bli så tyvärr. Den var och är avsedd för muslimer och inga som ska förlöjliga våran tro är välkomna, respektera det.
    Bra skrivet!

    (Ja, det blev lite off-topic där, tyvärr. Men det är ju som sagt alltid någon som ska komma och förstöra...)
Svar på tråden -Muslimernas tråd-