Inlägg från: MsBeauty |Visa alla inlägg
  • MsBeauty

    -Muslimernas tråd-

    wa alaikum salam! =)

    En sån här tråd har jag saknat! Det var ett tag sen sist...

    Hoppas allt är bra med alla mina systrar!

  • MsBeauty

    ojdå.. det har jag aldrig hört Ska fråga min man. Men jag sitter som vanligt alltså, så som du beskriver.

  • MsBeauty
    Lejonberg skrev 2008-07-27 09:25:20 följande:
    Ärligt: TROR ni verkligen på dessa småknytt? Jinner???
    SJÄLVKLART tror jag på jinner! Det står ju om dem i Koranen, så hur skulle jag inte kunna tro på det? Detta är ju en tråd för muslimer, så då antar jag att alla här tror på dem.
  • MsBeauty

    vet inte riktigt vad detta handlar om eftersom jag varit borta ett tag...

    Men jag skulle i alla fall uppskatta om ni som postar inlägg och refererar till något inom Islam, lägger in källor på detta. Det är inte riktat till någon speciell, tycker de flesta är bra på att lägga in källor, däremot jag själv är inte lika bra då jag inte letar info om Islam på nätet.

  • MsBeauty

    BigDaddy:

    Menar du att man 'får' säga "Salam Aleikum" till en icke muslim?

  • MsBeauty
    BigDaddy skrev 2008-08-05 11:14:49 följande:
    Vad menar du med "får"? Enligt Shariah? Enligt Koranen? Enligt Profeten Muhammad? Enligt mig? Om du frågar mig så får du självklart hälsa dina medmänniskor med att önska dem fred. Men det har funnits tider i islams gryning då man klassificerade människor efter deras tro. Denna klassificering var ganska enkel. Dar-al-Harb (Krigets boning) och Dar-al-Islam (Islams boning). Därmed fick man inte önska fred till de som tillhörde Dar-al-Harb då fredsönskningen medförde rättigheter som man sedan inte kunde upprätthålla gentemot sin fiende. Dagens situation ser markant annorlunda ut från hur det såg ut på den tiden, iallafall här i Europa.
    Tänkte enligt Islam. Har nämligen bara hört att om en icke muslim säger "Salam Aleikum" först, då kan man svara "wa aleikum". Inte "wa aleikum salam" som till en muslim och man hälsar inte först med Salam Aleikum heller.
  • MsBeauty

    Klaga Claesson skrev 2008-08-05 11:27:47 följande:


    Betyder detta att muslimer inte önskar hålla fred med icke muslimer?
    Jodå. Freden bryts ju inte för att man inte hälsar tillbaks med Salam. Jag ser "salam" som frid och inte fred, frid (i sitt inre) kan icke muslimer inte få då de avviker från den rätta vägen.
  • MsBeauty

    Klaga Claesson skrev 2008-08-05 11:58:52 följande:


    Kan din tolkning där fred blir frid ha med din kristna bakgrund att göra?Hur hälsar en msBeautymuslim en ickemuslim?
    Det tror jag inte. Muslimer strävar ju bland annat efter en inre frid, dvs. ett rättskaffens liv där man mår bra och lever i balans med sin sanna natur. (låter väldigt new age när jag skriver det, men ja..)
    Jag säger "Hej" till icke muslimer.
  • MsBeauty
    BigDaddy skrev 2008-08-05 13:27:54 följande:
    MsBeauty: Om man endast hälsar på icke-muslimer med ett "Hej", om vi nu befinner oss i Sverige, vad innebär det för din egen status när du får ett "Hej" tillbaka? Eller själv blir hälsad med ett "Hej"? Blir du momentant icke-muslim du också? Kan du kanske misstas för icke-muslim av andra muslimer som inte känner dig när du blir hälsad med ett "Hej"? Kan din egen själ vara i fara om du hälsar "Hej" till en blå ögd blondin med en "Ja, dom är äkta!" T-shirt på sig, om det visar sig att hon är muslim men du bedömt henne som icke-muslim. Du känner säkert till Shariahs ståndpunkt i att bedöma muslimer som icke-muslimer (takfir) på oskäliga grunder (avsaknad av mukaffir). Är du beredd att ta eventuella konsekvenser med någon halvdan ursäkt om att "Åh Allah den Allsmäktige, seriöst, hon såg ju ut som värsta bimbon! Kom igen, cut me some slack!!! Nej, neeej, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej..... *Ploffssh*" (Vänligen notera, 'Ploffssh' är ljudet från när en syndig muslim slungas ner och landar i Jahannam (helvetet) i mycket hög fart.)
    Väljer att svara på det som är seriöst.
    Jag har inget emot att någon säger Hej till mig, det är inte hejandet som gör mig till en muslim. Min mamma säger hej till mig (hon är inte muslim) och jag säger hej till henne. Om hon inte klär sig som en muslim, får hon ju räkna med att alla tar henne som en icke muslim.
    Sen har du ingen aning om hur det blir att slängas ner i Jahanam, då skulle du frukta Allah (SWT) mer än att skriva om dey på ett sådant sätt.
  • MsBeauty
    Newbride2008 skrev 2008-08-05 14:44:36 följande:
    Den rätta vägen för dig kanske inte är den rätta vägen för mig. Om alla religioner predikar om en rätt väg som leder till frid, hur sjutton ska vi som inte tror välja då om vi nu ville bli religiösa, hur vi än gör så är det någon religion som fördömer vårt val!?
    Man får ju välja den väg som känns rätt. Om man gjort rätt val visar sig om inte förr, så på Dommedagen.
Svar på tråden -Muslimernas tråd-