Inlägg från: Veronique |Visa alla inlägg
  • Veronique

    -Muslimernas tråd-

    Får nog hålla med dig, Jojjeskrutt. Vilken islam andra följer är svårt att veta. Mer eller mindre gör vi nog alla vår egen tolkning och ser världen såväl som islam på vårt sätt utifrån våra erfarenheter och kunskaper...

  • Veronique

    Haraaz: Mitt intryck av det jag läst är att Lejonberg menar stt man ska vara källkritisk. Även hadither brukar om jag inte missminner mig bedömas vara olika tillförlitliga och Lejonbeg är inte ensam här om att vilja granska. Även jag granskar hadither och lärdas uttalande kritiskt och ifrågasätter dem. Hadither är trots att allt nedskrivna av människor och lärda är också människor även om de har goda kunskaper medan Koranen är skriven av Gud vilket gör att i varje fall jag föredrar Koranen som primärkälla när jag söker svar om islam.

    Och, det är väl knappast farligt att säga att män genom tiderna haft tolkningsföreträde? Som jag ser det är det bara att se till historien för att konstatera att så är fallet även om kvinnor lyckligtvis idag börjat få möjlighet att delta de också.

  • Veronique

    Teek taak: Menar i störta allmänhet att allt inom islam tolkas olika av alla eftersom vi som sagt är olika. För att ändå försöka ta bara ett exempel, står det i koranen att kvinnan bör kasta sin slöja över sin barm och sänka sin blick etc. Någon väljer då en slöja som räcker henne till midjan, någon en som räcker henne precis över barmen och ytterliggare någon väljer en slöja med tillhörande niqab. Hoppas det framgår vad jag menar bättre nu, Teek taak.

  • Veronique

    Haraaz: Jag kan inte se vart Lejonberg skrev att man skulle tolka själv för det första för det andra ser jag ingen som helst fara i att man använder källkritik för att granska vare sig en hadith eller lärdas uttalande.

    Och med de orden tackar jag för mig:)

Svar på tråden -Muslimernas tråd-