Inlägg från: Newbride2008 |Visa alla inlägg
  • Newbride2008

    -Muslimernas tråd-

    Den rätta vägen för dig kanske inte är den rätta vägen för mig. Om alla religioner predikar om en rätt väg som leder till frid, hur sjutton ska vi som inte tror välja då om vi nu ville bli religiösa, hur vi än gör så är det någon religion som fördömer vårt val!?


    MsBeauty skrev 2008-08-05 11:55:15 följande:
    Klaga Claesson skrev 2008-08-05 11:27:47 följande:
    Jodå. Freden bryts ju inte för att man inte hälsar tillbaks med Salam. Jag ser "salam" som frid och inte fred, frid (i sitt inre) kan icke muslimer inte få då de avviker från den rätta vägen.
  • Newbride2008

    Haha, du är ju underhållande :))


    BigDaddy skrev 2008-08-05 13:27:54 följande:
    MsBeauty: Om man endast hälsar på icke-muslimer med ett "Hej", om vi nu befinner oss i Sverige, vad innebär det för din egen status när du får ett "Hej" tillbaka? Eller själv blir hälsad med ett "Hej"? Blir du momentant icke-muslim du också? Kan du kanske misstas för icke-muslim av andra muslimer som inte känner dig när du blir hälsad med ett "Hej"? Kan din egen själ vara i fara om du hälsar "Hej" till en blå ögd blondin med en "Ja, dom är äkta!" T-shirt på sig, om det visar sig att hon är muslim men du bedömt henne som icke-muslim. Du känner säkert till Shariahs ståndpunkt i att bedöma muslimer som icke-muslimer (takfir) på oskäliga grunder (avsaknad av mukaffir). Är du beredd att ta eventuella konsekvenser med någon halvdan ursäkt om att "Åh Allah den Allsmäktige, seriöst, hon såg ju ut som värsta bimbon! Kom igen, cut me some slack!!! Nej, neeej, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej..... *Ploffssh*" (Vänligen notera, 'Ploffssh' är ljudet från när en syndig muslim slungas ner och landar i Jahannam (helvetet) i mycket hög fart.)
  • Newbride2008

    Menar du att alla kvinnliga icke muslimer är blondiner med stora tuttar? Jag skulle vilja veta vilken syn kvinnliga muslimer(och manliga också för all del) har på tex. svenska kvinnor?


    Haraaz skrev 2008-08-05 13:57:23 följande:
    BD: Oskäliga grunder? Du skrev att man inte enligt shariah ska bedöma en muslim som ickemuslim på oskäliga grunder. Hur tänker du? Tänker du automatiskt att en blondin med en tröja där det står "Ja dom är äkta!" eller nåt liknande, är muslim? Det låter ju lite konstigt. Det är ingen oskälig grund att anta den tjejen vara ickemuslim eftersom det är ett sånt beteende hon isåfall uppvisar.
  • Newbride2008

    Kom igen, lite skämt lättar ju upp stämningen i en sån här allvarlig och seriös debatt. Jag är av åsikten att man kan skämta om allt och man bör kunna skämta om allt.


    Haraaz skrev 2008-08-05 13:59:12 följande:
    Hur gammal är du förresten? Denna kommentar såg ut att kunna komma från en 13åring "Vänligen notera, 'Ploffssh' är ljudet från när en syndig muslim slungas ner och landar i Jahannam (helvetet) i mycket hög fart." Man skämtar inte om Gud, eller det han skapat.
  • Newbride2008

    Vad betyder SWT?
    Alla pratar ju om att mångfald är bra(ofta argument för att vi ska fortsätta låta dörren stå öppen för invandrare), men är muslimer lika inne på att mångfald är bra? Varför vill man i så fall att alla ska klä sig likadant?


    MsBeauty skrev 2008-08-05 14:47:37 följande:
    Väljer att svara på det som är seriöst.Jag har inget emot att någon säger Hej till mig, det är inte hejandet som gör mig till en muslim. Min mamma säger hej till mig (hon är inte muslim) och jag säger hej till henne. Om hon inte klär sig som en muslim, får hon ju räkna med att alla tar henne som en icke muslim.Sen har du ingen aning om hur det blir att slängas ner i Jahanam, då skulle du frukta Allah (SWT) mer än att skriva om dey på ett sådant sätt.
  • Newbride2008

    Tack för välkomnandet! Jag kan försäkra dig om att jag alltid håller en bra nivå i mina inlägg, precis som jag väntar mig att andra gör. Jag är i min person väldigt kritisk och ifrågasättande mot det mesta.


    BigDaddy skrev 2008-08-05 14:49:52 följande:
    Newbride2008: Hej och välkommen. Jag undrade när denna polemist skulle dyka upp. Innan denna tråden degenererar till att bli en strid mellan dig och någon annan lika stridbar postare så skulle vilja be om en sak. Det är följande: De som postar här inne är alla öppensinnade, även om där finns inlägg som antyder annat. Vi har alla förmågan att framföra åsikter på ett strukturerat sätt. Du har säkerligen läst igenom flera sidor här i tråden och funnit personernas åsikter som du nu vill diskutera med och skapat dig en bredare bild av din potentiella dialogpartner. Om du nu inte gjort detta så ber jag dig att göra det. Att bara hugga på senaste inlägget med ett eget skapar endast en rörig, lösryckt diskussion som få har utbyte av. Jag hoppas jag inte ber om för mycket?
  • Newbride2008

    Domedagen? Vad är det och när infaller den? Hamnar jag i helvetet då om jag inte valt rätt ruta? Låter som en riskabel satsning...


    MsBeauty skrev 2008-08-05 14:49:57 följande:
    Man får ju välja den väg som känns rätt. Om man gjort rätt val visar sig om inte förr, så på Dommedagen.
  • Newbride2008

    Ok, jag förstår att ni inte vill det, men kan inte tråden välkomna alla typer av åsikter? Det finns väl inga regler förutom vanliga debattregler och sunt förnuft som gäller härinne?


    Haraaz skrev 2008-08-05 14:54:32 följande:
    Svar på #287Det är kanske just därför detta var en tråd menad för muslimer, eftersom vi inte anser att man skämtar om Gud. Men du får ju tycka vad du vill.
  • Newbride2008

    Tack! Som sagt, jag är frågvis :)


    BigDaddy skrev 2008-08-05 15:10:02 följande:
    Hahahahha du bara smattrar iväg frågor som en frågekulspruta. Ordet 'varför' måste ryka av friktionen från användningen!SWT är en förkottning av de translitererade arabiska orden för subhanaho wa ta´ala. Översatt i sin mening kan man säga Helgat vare Hans Namn.
  • Newbride2008

    Nu fick jag en uppenbarelse, finns Adam med i Koranen också alltså? (med risk för att låta som en oupplyst tönt). Är kristendomen och islam förgreningar från samma rot? *intressant*

    Men om jag lever ett liv som en bra och hjälpsam medmänniska och inte gör något brottsligt och inte har några fiender, hamnar jag ändå i helvetet om jag inte är troende? Det är ju utpressning!?


    Haraaz skrev 2008-08-05 15:23:05 följande:
    Svar på #296Om du hamnar i Helvetet eller ej är upp till Gud att döma på domedagen, det kan omöjligt någon veta här på jorden. Enligt Islamsk tro infaller Domedagen när den sista människan på jorden dött och allt är utplånat, då Gud ska uppväcka oss allihop, från Adam, den första människan, till den sista människan som levt. Sedan döms allihop till antingen det ena eller andra baserat på sina handlingar och annat som väger in.
Svar på tråden -Muslimernas tråd-