Måste fisk vara genomstekt?
Kött kan man ju äta lite rosa medan kyckling o fläskkött bör vara genomstekt.
Hur är det med fisk?
Har just nu laxfiléer på spisen...
Kött kan man ju äta lite rosa medan kyckling o fläskkött bör vara genomstekt.
Hur är det med fisk?
Har just nu laxfiléer på spisen...
Ja lax bör vara genomstekt.
Nej det behöver inte vara genomstekt ifall laxen är infryst när den är färsk och har legat i frysen minst 48 timmar. Då är det helt okej att äta den rå om man vill =)
Är man inte gravid behöver den inte det.
Vi åt lax som en känd kock lagade för ett tag sedan och han gjorde den inte helt klar.. blir saftigare då.
Själv föredrar jag genomstekt lax.
Ok så vanliga frysta laxfiléer från affärn är ingen fara om de är lite ostekta i mitten då?
Det är ju så lätt att man steker dem för länge så de blir torra bara för att man är rädd att de inte är klara i mitten...
Jag är ingen expert på området, men kan inte tänka mig att det spelar någon roll om de är färska eller frysta..
Nä för fläskkött o kyckling är väl rekommenderade att vara genomstekta pga risken för salmonella o trikiner eller vad det heter....
Tänkte bara om det var nåt sånt me fisk.
Men är man gravid ska man ju undvika det såklart.
Nä, aldrig hört det med fisk.. man äter ju rå fisk när man äter sushi! det kan man ju också äta när man är gravid, bara att man måste veta att det är helt färskt!
Är det alltså rå lax man äter i sushi? Har bara ätit det en gång och trodde den iaf var gravad eller rökt o inte helt rå?
Aha va mkt nytt man fick lära sig Tackar!
Ingen orsak =)
OBS!.. Det är rå fisk i sushi, MEN, den måste ha varit fryst i minst 48 timmar (har jag för mig dt är) för att ta död på parasiter... tror tyvärr att många som gör "hemmasushi" inte tänker på det... hoppas att de använder fryst lax som råvara istället för färsk om man har missat det..