Går det bra att göra klyftpotatis av färskpotatis?
Om det går, blir det någon skillnad i smak eller tillagning!
Tack å trevlig lördag
Om det går, blir det någon skillnad i smak eller tillagning!
Tack å trevlig lördag
undrar också ..
Hmm, jag har för mig att det inte blir så bra resultat men varför vet jag inte. Kan du inte bara äta den som den är? Färskpotatis är ju så gott!
vi brukar bara dela dem på mitten sen in i ugnen i en braspanna med lite olja o salt på sedan "rostar" vi dem där i typ 30 minuter. Hur gott som helst. Går lika bra med vanliga som med färskpotatis
vad är en braspanna?
Det går utmärkt!
Bäst blir det om man inte skalar dom och bara delar de i halvor inte mindre.
ugnsplåt med höga kanter
ja, skal på glömde jag skriva.
jaha .. en sån ,då vet jag vad dom kallas också man lär sig nått nytt varje dag
Tack!
Mina potatisar var stora, så jag måste nog dela i fyra klyftor!?
Vilken värme?
225 som vanligt?
jag brukar köra på 200 vanlig
om jag kör varmluft så sänker jag lite.
Fördelen med färskpotatis är att skalet är såååååå gott.
Jag brukar ungnsrosta färskpotatis hela eller i delar beroende på hur stora de är. Borstade, med skalet på för jag instämmer i att det är sååå gott.
Man kan låta andra grönsaker steka med på slutet. Ha gärna några droppar rödvins/äppelcidervinäger på. Jättegott.