• TigerMåne

    Går det bra att göra klyftpotatis av färskpotatis?

    Om det går, blir det någon skillnad i smak eller tillagning!

    Tack å trevlig lördag

  • Svar på tråden Går det bra att göra klyftpotatis av färskpotatis?
  • sisley

    Hmm, jag har för mig att det inte blir så bra resultat men varför vet jag inte. Kan du inte bara äta den som den är? Färskpotatis är ju så gott!

  • clinan

    vi brukar bara dela dem på mitten sen in i ugnen i en braspanna med lite olja o salt på sedan "rostar" vi dem där i typ 30 minuter. Hur gott som helst. Går lika bra med vanliga som med färskpotatis

  • Jennie Brunflo

    Det går utmärkt!

    Bäst blir det om man inte skalar dom och bara delar de i halvor inte mindre.

  • clinan

    ugnsplåt med höga kanter

    ja, skal på glömde jag skriva.

  • Lilja84

    jaha .. en sån ,då vet jag vad dom kallas också man lär sig nått nytt varje dag

  • TigerMåne

    Tack!
    Mina potatisar var stora, så jag måste nog dela i fyra klyftor!?
    Vilken värme?
    225 som vanligt?

  • clinan

    jag brukar köra på 200 vanlig

    om jag kör varmluft så sänker jag lite.

  • lena ekman

    Fördelen med färskpotatis är att skalet är såååååå gott.

  • Peki

    Jag brukar ungnsrosta färskpotatis hela eller i delar beroende på hur stora de är. Borstade, med skalet på för jag instämmer i att det är sååå gott.

    Man kan låta andra grönsaker steka med på slutet. Ha gärna några droppar rödvins/äppelcidervinäger på. Jättegott.

Svar på tråden Går det bra att göra klyftpotatis av färskpotatis?