• Mytis

    Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?

    nån som fått mage än?? misstänker själv att jag har tvillingar på g... får veta 19 sep när jag fått tid till bm... Var på ett vul i vecka 4+2 då tyckte jag först att det var två men när jag frågade läkaren såg han bara en.. så han sa att han inte kunde svara på det... Föresten vad är ett hälsosamtal som ´det pratas om ibland.. jag har bara fått träffa läkare och bm när jag åket in akut.. sen får jag vänta till inskrivningen..

  • Mytis

    mee2 skrev 2008-08-13 19:43:44 följande:


    v.4+2 ser man ju inte ens ett foster så hur kan du misstänka 2? man ser som bäst en liten pytte fostersäck.ett hälsosamtal e när man går till bm å så pratar man om hur mamman mår osv. sen får man tid för inskrivning. jag hade hälsosamtal den 30/7 å ska på inskrivning 3/9 alla har inte hälsosamtal men vissa orter har det. ganska bra tycker jag.
    Läkaren visa mig ett litet risgryn som han förklara att det var min bebis och att den var ca 2,9 mm lång.. vi såg först två såna små risgryn sen var det bara ett.. så därför finns misstanken..
  • Mytis

    läkaren sa iaf att jag var i vecka 4+2 vilket stämmer med min äl och min sista mens första dag


    mee2 skrev 2008-08-14 22:20:41 följande:
    då måste du va längre gången kanske? min bebis i v.6+3 va 7,7mm
  • Mytis

    jag vet hur det känns med att inte kunna ha sina vanliga kläder längre.. är i vecka 9 de sa till mig att det måste vara tarmarna som svullnat men magen växer ju.. är det vekligen tarmarna då?? finns bild i galleri om ni vill titta har även en misstanke om att det är två.. hoppas jag får veta när jag blir inskriven hos bm men det är ju långt dit.. fick ingen tid förns i slutet av september

    Men är det någon här som har klåda?? det kliar på mina händer och fötter mest men även armar ryggen magen och benen.. ja överallt typ... iband kliar det så mycket att jag råkar riva hål på huden... :-S aldrig hört förr... nån mer som kanske vet lite mer??

  • Mytis
    Svar på #360
    jag har hört att det är väldigt olika från komun till komun.. Men i våran komun får man göra det om man frågar men det är inget de erbjuder själva..
  • Mytis
    Svar på #371
    nej det har inte funnits tid.. svårt att ringa när man är i skolan under tiden de har telefontid.. och de få gångerna man har haft en minut över har det varit upptaget eller de har inte vart där :S Men i morgon ska jag ringa om jag så ska missa hela lektionen på morgonen för att det börjar bli väldigt jobbigt att sova med en hårborste för att kunna klia på svåråtkomliga ställen på ryggen osv...
  • Mytis

    Jag har gått upp ca 7 kg redan.. och jag kan inte äta godis eller liknande alls.. allt sött gör mig spyfärdig.. kasnke har lite med att göra att jag avslutade min bantningskur tvärt när jag fick veta att jag var gravid.. Men magen är enorm smidig som en blåval sa min sambo när jag råka knäa honom i magen i gårkväll när jag skulle vända mig *asg*

    vill oxå skriva in mig.. men har inte tid förns i den 19/9 och nu är jag i vecka 9+5

    Men men den som väntar på något gott väntar aldrig (alltid) för länge

  • Mytis

    Nu ska ni få höra hur säker man känner sig i denna komun när det gäller vårdcentralerna iaf...

    Jag har som sagt fått en extrem klåda på hela kroppen men framförallt på händer och fötter.. det kliar så jag blir galen.. vart rekomenderad att söka bm men när jag ringde dem sa det att jag måste söka vårdcentralen ist pga att jag inte är inskriven på mvc än.. (suck)
    Så i onsdags fick jag arslet ur vagnen och ringde vårdcentralen. Jag förklarade snällt för sköterskan att jag har klåda över hela kroppen men framför allt på händer och fötter och att jag även har fått små vätskefylda blåsor på magen och armarna och att det kliar så jag blir galen.
    Jag fick en tid i går. kommer ner och får prata med en läkare som börjar ställa frågor nästan direkt. hon frågar om jag lider av hemoröjder. nej det gör jag inte svarar jag och funderar vad det skulle ha med att det kliar på kroppen att göra. hon förtsäter att ställa frågor så som om jag sett mask i min avförin om jag blöder efter att jag vart på toa hur ofta jag tvättar mig i underlivet osv och jag svara nej på allt. blir väldigt konfunderasm.
    Läkeren suckar lite och säger att hon måste nog undersöka mig.
    hon ber mig lägga mig på britsen på sidan med ruman mot henne. hon berättar att hon ska kolla hur min analöppning ser ut sedan även föra in ett finger för att känna om hon känner något konstigt. Jag blir väldigt nervös och illa till mods och säger väl lite i halvfalset. varför ska du undersöka mig där när det är på armarna det kliar. Läkaren såg då väldigt paff ut och gick fram till sin dator titta på skärmen och säger lika oförstående som mig armarna? ja svarade jag det kliar på armarna händerna benen ryggen magen och fötterna. hon kollar på skärmen igen och utbrister Men här står det att du lider av analklåda.

    skoja inte att jag höll på att dö.. hur som helst så börja hon titta på mina vätskafylda blåsor på magen och sedan fick jag tavegyl utskrivet mot klådan. Sen skicka hon en remis till hud..

    men nästa gång jag går till vårdcentralen så ska jag fråga läkaren vad det står att jag söker för innan hon börjar fråga mig massa saker.

  • Mytis
    Svar på #410
    det gjorde min sambo oxå när han fick veta... han veck sig dubbekt av skratt.. själv kan jag inte längre hålla mig när jag ska berätta för folk(familjen) men då var dethemskt..
  • Mytis
    Svar på #412
    ja... eller skaffa hörappareter åt sköterskerna man pratar med...
Svar på tråden Fler som testat pos i dagarna med BF mars/april09?