Kyckling- och bacongryta recept
Någon som har något smaskigt att dela med sig av?
Någon som har något smaskigt att dela med sig av?
vi gör en bacongryta hemma som jag tycker är god!
Bacon
Purjolök
champinjoner
majs
ev buljongtärning
vatten
brukar oftast inte ha i buljontärning för det får smak ändå. Men den är god! Man kan också ha i lite paprika eller nåt annat man tycker om. Bara att variera sig =)
gör en grytvariant av flygande jakob...
kyckling
bacon
grädde
chilisås
banan
italiensk salladskrydda
paprika
salt o peppar
ris
2-3 kycklingfileer i bitar steks och kryddas med italiensk salladskrydda
1 pkt bacon knapersteks i bitar
3 dl grädde
½-1dl chilisås
vispas
1 strimlad röd paprika
1-2 bananer skivas
Kycklingen underst sen på med bacon, paprikan och bananerna. Häll över chili-grädden. In i ugnen 200grader i ca 20-25 minuter
Nedan kan jag verkligen rekommendera!!
Gjorde den på en tjejmiddag och alla ville ha receptet!
Fläskfile baconbus från Matklubben
Ingredienser
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
1 stor burk champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk sötstark senap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
Gör så här
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
vi gör följande kyckling hemma..
1 pkt bacon
4 -6 kycklingfiléer
sås: 3 dl grädde 1 dl mango chutney 1tsk sambal oelek 2tsk curry
stek kycklingen,sen bacon.Lägg det färdigstekta köttet i en ugnsfast form.vispa i hop ingredienserna till såsen (vispa lätt) slå den över kycklingen/bacon. låt stå i ugnen i 225gr i 15 min.. eller tills det får lite färg! klart att servera till ris och en god sallad.
Den är lite stark men då kan du bara ta mera grädde el minska på sambal oelek.en smaksak...
Detta brukar vi göra. Den är jättegod.
Kycklinggryta
För: 5-6 personer
Detta är en av våra favoritgrytor en kall höstdag. Perfekt till matdosa dagen efter. Vill man förbereda grytan dagen innan blir den nästan ännu godare.
Ingredienser
1 kg kyckling filé, ben, hel styckad
2 gula lökar, finhackad
1 pkt bacon, strimlat
500 g färska champinjoner, skivade
1 köttbuljongtärning
1 pkt passerade tomater
3-4 dl vatten
2 dl vin
1 nypa socker
1 dl chilisås
Fräs kycklingen i margarin. Krydda med peppar. Lägg över i en stor gryta. Använder man filé föredrar jag att strimla fileérna. Fräs baconet och låt det rinna av innan du lägger det i kycklinggrytan. Fräs lök och svamp och lägg det i grytan. Häll på tomater, vatten, vin, chilisås och socker, lägg i buljong och låt grytan koka ihop åtminstone 30-45 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Vi föredrar att servera grytan med ris.