Hur länge ska kycklingen vara i ugnen?
Hej!
Har marinerat lycklinglår men undrar nu, hur länge ska de vara i ugnen? Kollar runt lite i mina olika kokböcker men det står olika i alla. Hur gör ni?
Hej!
Har marinerat lycklinglår men undrar nu, hur länge ska de vara i ugnen? Kollar runt lite i mina olika kokböcker men det står olika i alla. Hur gör ni?
"lycklinglår" ja tänk den som hade det Det ska ju naturligtvis vara kycklinglår...
Tid och temperatur hänger ju samman även vilken ugn man har. Just kyckling brukar ju vara avgörande att köttsaften ska vara klar, innan dess ska man inte äta den. Jag brukar köra på lite till, är väldigt försiktig med kyckling och vill vara säker på att den är genomlagad.
Jag brukar räkna på en halvtimme per 500g för då vet jag att den är helt genomstekt. Kycklinglår blir ju liksom lite utspritt så där är jag mer osäker. Mitt mått avsåg hel kyckling.