matig sallad
Vi har fått dille på sallad nu när det är så varmt. Vad har ni för favvo-saker i era sallader? Tipsa oss så vi kan variera!
Gör ni egen dressing? Recept?
Vi kör mest tonfisk-ägg
eller kyckling men vill gärna ha nya ideer!
Vi har fått dille på sallad nu när det är så varmt. Vad har ni för favvo-saker i era sallader? Tipsa oss så vi kan variera!
Gör ni egen dressing? Recept?
Vi kör mest tonfisk-ägg
eller kyckling men vill gärna ha nya ideer!
Vi kör pastasallad :Kokta penner,purjolök,tomater,gurka,paprika,kasslerökt kykling och tärnad ost.
Sen gör jag dressing på : lättcream fraich,gräddfil ocj lite majonäs,vitlök,salt.peppar & lite ketchup.
Sen blandar jag ihop allt,dressingen oxå. KANON GOTT!
Världens godaste!
Potatis
Avacado
Färsk sparris
Körsbärstomater
Ruccola
Olivolja/vitvinsvinäger/flingsalt/peppar
gjorde en jättegod å enkel tonfiskröra som vi klickade på vår pastasallad ikväll:
tonfiskröra: blanda tonfisk, i burk minifraiche, örtsalt & curry
annat gott jag brukar ha i salladen (dock inte allt på en gång! ) e
soltorkade tomater, kronärtkockshjärtan, minimajs, oliver, någon citrusfrukt, melon, smulad fetaost, stekt haloumi, morotsskivor, crabsticks, solrosskott...
åh, avokado såklart
och körsbärstomater!
Jag har tröttnat på isberssallad och gurka eftersom det mest bara är vatten. Istället använder jag salladskål eller färsk vitkål och succini. Sen har jag i majs, paprika, oliver, fullkornspasta och lite av vad jag känner för. Ngt köttliknade tex kyckling eller tonfisk brukar slinka ner också. Som dressing brukar jag göra tzatziki.
Bulgur, rostade kikärtor, lite kycklingkött, körsbärstomater, lite grillad paprika, hackad persilja och någon vitlöksyoughurt till kan ätas både varmt och kallt
några favokombinationer som alltid funkar
bacon, jordgubbar, avocado och färsk spenat - ibland med överblivna färskpotatisar i, ibland med pasta i och ibland bara som den är
frukt (tex äpple eller nektarin) fetaost, örtdressing, lök, skinka (gärna lufttorkad om det inte är ngn som är gravid) pasta eller potatis
spenat, nötter, parmesan, dressing av pressad citron och örter, +rester
chevre och nötter är jättegott i sallader
Pastasallad med körsbärstomater, feta i marinad, bacon, sallad, oliver och självklart pasta. Mycket gott!
/Maria
Detta är absolut en favorit hos oss.
Pastasallad med kyckling
4-5 portioner
600 g pasta (t ex pastaskruvar)
1 grillad kyckling
150 g Ridderheims Mesquite Smoked Garlic
1 röd paprika
1 dl persilja
100 g bacon
2 vitlöksklyftor
1/2 rödlök
150 g Ridderheims Soltorkade Tomater
2 tsk dijonsenap
1 äggula
3 msk balsamvinäger
2 dl olivolja
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1 tsk chilipeppar
20-30 g parmesanost
Sätt ugnen på grill, 225°. Koka pastan och lägg den i en stor salladsskål. Blanda balsamvinäger, salt, peppar och chilipeppar i en skål. Pressa i vitlöken och blanda i senapen och äggulan. Rör om noga och häll sedan på olivolja och Mesquite Smoked Garlic (inklusive såsen). Blanda och häll alltsammans över pastan. Hacka löken och paprikan. Bena ur kycklingen och dela köttet i små bitar. Grilla baconskivorna knapriga i ugnen och riv parmesanosten. Blanda ner alltsammans i pastan. Låt salladen stå i kylen i minst 2 tim.