• Fidelis ad urnam

    Förbereda pannkaksmet?

    Går det att förbereda pannkaksmet några timmar innan man planerar att laga till pannkakorna?


    Amor vincit omnia et nos cedamus amori
  • Svar på tråden Förbereda pannkaksmet?
  • luspudel

    Mamma låter alltid smeten stå ett par timmar innan hon steker pannkakorna... Vet inte riktigt varför, men enligt henne blir det bättre. Så det går utmärkt =)

  • Fidelis ad urnam

    om den delar sig eller så, är det bara att vispa ihop den igen då?


    Amor vincit omnia et nos cedamus amori
  • Fidelis ad urnam

    Bra Då gör jag så.


    Amor vincit omnia et nos cedamus amori
  • Tokaungen

    Smeten blir bara bättre av att stå ett tag, mjölet sväller och pannkakorna håller ihop bättre.

  • lövet2

    Vitsen är att mjölet ska svälla ordentligt. Jag brukar vänta med äggen tills jag ska steka, för huvudsaken är att mjölken och mjölet sväller ihop.

  • josefin22

    enligt min mormors recept så ska smeten stå ett tag. så det är ingen fara!
    å det är ingen speciellt med det receptet förutom att det är världens godaste pankisar...

  • Linny
    Fidelis ad urnam skrev 2008-08-12 14:18:38 följande:
    om den delar sig eller så, är det bara att vispa ihop den igen då?
    precis
  • luspudel
    lövet2 skrev 2008-08-12 14:20:09 följande:
    Vitsen är att mjölet ska svälla ordentligt. Jag brukar vänta med äggen tills jag ska steka, för huvudsaken är att mjölken och mjölet sväller ihop.
    Aha, det är därför =) Då lärde jag mig nånting nytt idag också, haha.
  • EowynAurora

    jag såg nåt matprogram där det var nån som hade ett tips på hur man sparar tid. hon brukade frysa in pannkakssmet i islådor sen så pluppade hon bara ut lagom många för att steka plättar eller pannkakor nån annan dag.

  • Karisma

    Någon som har ett bra pannkaksrecept. (tunna)

    Tycker det är så fasligt mkt ägg i min.

    Kram K.

  • Ellensmamma

    Jag kör alltid:
    2 ägg
    6 dl mjölk
    3 dl vetemjöl
    lite salt på känsla
    några tsk socker på känsla

    Dessa blir ganska tunna.

  • Linny

    Jag gillar nog när det är mer ägg..

    Kör;
    2 ägg
    2 dl vetemjöl
    5 dl mjölk
    50 gram smält smör
    en nypa salt
    en nypa socker

    Blir tunna och supergoda tycker jag

  • lövet2

    Standardreceptet här (lite halverat så där):
    5 dl vetemjöl
    ½ dl Grahamsmjöl
    ½-1 tsk salt
    Lagom mycket mjölk
    5 ägg

  • Mosaik

    med fördel! i endel recept står de tom att smeten ska stå kall ett par tim innan tillagningen

  • Fracklands

    Ibland när jag har fått smet över så har jag stekt nya pannkakor dagen efter. De blir, om möjligt, ännu godare!
    Inga problem alltså!

  • Kössen

    jag förberedde precis en:)
    jag går int efter något recept utan kör på känn och dom brukar blikanon godA!
    gör ju till fem personer och brukar änvända iaf 6-7 ägg

Svar på tråden Förbereda pannkaksmet?