Göra egna klyftpotatis, tips?
Tänkte göra klyftpotatis...
Vad använder Ni för potatis när Ni gör detta etc? Kryddor? Hur länge i ugnen? Ja ett recept helt enkelt
Tänkte göra klyftpotatis...
Vad använder Ni för potatis när Ni gör detta etc? Kryddor? Hur länge i ugnen? Ja ett recept helt enkelt
det finns olika potatis . bara det är en FAST.
Kryddor,, salt eller aromat, eller grillgrydda
det tar ca 10-15 min..
finns väl inget direkt recept så ..
alla har väl sina egna..
Jag kokar potatisen ca 5 minuter innan och låter den sen stå så länge som möjligt(helst bli kall igen) innan jag har in den i ugnen. Jag skivar klyftorna efter att jag kokat och hettar upp ugen rejält (max) och så massor av olja och goda kryddor, helst färsk timjan! Mums
skär potatisen i klyftor, koka dem i saltat vatten några minuter.
olivolja, salt, chili, timjan (eller vilka kryddor du tycker om/råkar ha hemma)
ugn ca 220 grader tills potatisen ser knaprig och god ut ;)
Olivolja
salt
peppar
vitlök
färsk timjan
och självklart potatis i klyftor, jag brukar använda bakpotatisar! Skrubba dem rena det är gott med skalet på!
Lycka till!
ja just det 200 grader i ugnen tills de ser färdiga ut, ca 20 minuter beroende på storlekentjockleken av klyftorna!
Alla har sina egna ja, de va just därför jag la ut tråden för att få reda på era hemligheter, ha ha ha ha
Fast potatis med skalet på. Palsternacka, persiljerot, morötter och päron(!) är också jättegott att slänga i. Timjan, salt och peppar. Och olivolja.
I ugnen tills de fått lite färg. Ta ut och smaka på en om du är osäker. Tar ca 30-50 minuter beroende på hur mycket man fyllt plåten med.
Jag brukar ta potatis och skära i klyftor pensla på olja blandat med salt, peppar vitlök och färska örter (typ rosmarin, salvia eller annan beroende på vad som passar till) och sen in i ugnen till de är färdigt. Kan ta lite olika tid beroende på potatis, storlek och ugn. Men den ska bli lite gyllene på ytan, prova med sticka.
Man kan också blanda i lökstrimlor och morotssrrimlor eller andra grönsaker eller rotfrukter supergott. Ibland marinerar jag allt innan lite om jag har tid det är också jätte gott.