• Bling

    Nyttigt fika!!

    Nu är semestern slut och det får därmed också vara slut på allt fikande med bullar och kakor och... Men det måste väl finnas lite nyttiga fika-alternativ om man inte alltid vill ha smörgås till kaffet?? Är tyvärr en riktig gottegris nästan helt utan karaktär... *fniss*

    Hittade t.e.x. på Arla recept på äpplemuffins med keso. Fler som kan tipsa om sådana lite hälsosammare fika-alternativ??

  • Svar på tråden Nyttigt fika!!
  • Tess76

    Fruktsallad, blanda i lite vanilj så blir det jättesmarrigt.
    Plättar, gör ett jättesats och ha i frysen.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • theresev

    Frukt/nötter(t.ex valnötter mums!)+keso
    el.vaniljyogurt+müsli(tyg havregryn)+russin el.kiwi...

  • theresev

    strö även på linfrö så håller du magen glad :o)

  • agua

    GI chokladbollar är någolunda nyttiga dock tycker jag dom smakar skit men min sambo älskar dem

    100 gr rumsvarmt smör
    2 rågade msk kakao
    1 dl riven mandel / eller hackade nötter / eller kokos
    1 dl solrosfrön / eller sesamfrön
    1 dl sojaprotein / eller sojamjöl

    Smaktillsatser (om du vill):
    sötningsmedel
    vaniljessens
    kallt kaffe / expresso

    Blanda ingredienserna och forma till bollar.
    Rulla bollarna i kokos, kakao, sesamfrö, mandel- eller nöthack. Eller doppa dem i smält choklad (men då bör du frysa bollarna först). Eller rulla degen i "korvar" och skiva dem i bitar.
    Ställ in i kylen och låt stelna.

  • vera82

    Tastelines lättare kladdkaka

    Näringsinnehåll per portion:

    Energi 183
    Kolhydrater 34
    Protein 5
    Fett 3

    1 kaka, 8 biar

    Tillagningstid ca 45 min

    1 dl strösocker
    1 dl ljus sirap
    1 tsk vaniljsocker
    2 ägg
    4 msk kakao
    1 krm salt
    1 dl kesella, 1%
    1 dl vetemjöl

    1 tsk margarin eller smör, till formen
    1 msk florsocker, till garnering

    Gör så här
    1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
    2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
    4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär

    Jag har aldrig ätit denna kaka själv men kanske är värt att prova?

  • Bling

    Åh, tack för alla tips!!

    Kladdkakan var mest i min smak tror jag... Den ska jag testa!!

    Fler tips gärna!!

  • vera82

    Bling:berätta gärna sen om den var god så jag vet om jag ska göra den eller inte

  • vera82

    Bling:var den kladdig eller blev den mer som en sockerkaka?
    Åhh jag måste testa.Var det stor skillnad på den och vanlig?

Svar på tråden Nyttigt fika!!