• livsmamma

    Sås på konjak och flamberad rosa biff, farligt?????=( gravid i v 16

    Jag har ätit flamberad biff på konjak med konjaksås och köttet var lite rosa,liksom inte rått.Har världens ångest nu, försvinner alkholen om såsen är uppkokad? och hur farligt är det med rosa kött(entrecote) tacksam för svar!

  • Svar på tråden Sås på konjak och flamberad rosa biff, farligt?????=( gravid i v 16
  • lunkentuss

    Såsen har ingen alkohol kvar i i´sig eftersom det kokat och sen ska man ju helst äta genomstekt kött, men en gång är ingen gång =)
    Själv ääälskar jag rosa kött, så jag syndar rätt va de e ja me =p

  • La Lola

    Flamberingen gör ju att alkoholen försvinner. Det är ju den som brinner.

    Nötkött innehåller väldigt sällan toxoplasma gondii. O kan därför ätas lite röd.
    Entrocote är väl nötkött?


    //3 år tog det - jag ska bli mamma igen
  • livsmamma

    Ja det är nötkött.hoppas jag inet gjort bort för en god måltid....

  • LisaS

    Det är griskött och kyckling man ska passa sig för. Nötkött är ingen fara. Alkoholen försvinner vid uppkokning.

Svar på tråden Sås på konjak och flamberad rosa biff, farligt?????=( gravid i v 16