Vad äta för bröd?
Shulstads morotsbröd är sockerfritt -nästan, å jättegott! Jag gillar även Finax skördeglädje!
Shulstads morotsbröd är sockerfritt -nästan, å jättegott! Jag gillar även Finax skördeglädje!
Nej, det smakar inte morot alls direkt, men är jättegott. Du ska inte vara rädd för kolhydrater, så länge det är rätt sort. Dvs långsamma, undvik vitt bröd, men grövre bröd med hela korn i är nyttigt. Läs på förpackningen om sockerhalten, brukar stå som "kolhydrater, varav sockerarter"... Lingongrova har 9 gr rent socker/ 100 gr vilket är ganska mycket.
Guldkorn är det också mycket socker i tyvärr, men man får ju väga det emot allt annat man äter!! Men som sagt, ju lägre sockerhalt och ju fler hela korn i desto bättre!
Ja, det är ju så att än så länge så är nyckelhålet inte att lita på när det gäller socker! Egentligen säger det bara att det är ett nyttigare alternativ än nåt utan nyckelhål, men det behöver inte vara nyttigt för det... Lycka till!
Dock så är det ganska högt GI, om man nu är inne på den linjen, men visst... riktigt grovt knäcke, typ sport, är ett bra alternativ. Frukostknäcke däremot... *big nono*
Det innehåller hela korn också! morotsbrödet alltså....
men visst är mörkbrunt osötat nyttigare, men eftersom det är i princip sockerfritt, så är det helt ok för att vara ljust!