• Jennie Brunflo

    Rabarbercurd

    Är det någon som har recept på, eller kan finna på nätet, Rabarbercurd?

    Jag har hittat krusbärscurd.
    Jag har även hittat flera olika recept där man ska använda rabarbercurd - men inte något recept på själva curden.

    Hjälp någon?

  • Svar på tråden Rabarbercurd
  • ROGG
    Svar på #2
    Rabarbercurd
    3ägg
    2 dlsocker
    100 g smör
    Saften från ca 600g upptinad fryst rabarber skuren i centimeterbreda bitar.

    Göra Rabarbercurden.
    Blanda ägg, socker och rabarbersaft i en tjockbottnad kastrull.
    Sjud till tjock kräm på svag värme. Det kan ta 45 - 60 min.
    Tag kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  • ROGG
    Svar på #4
    Får man smaka lite?
  • Jennie Brunflo

    TACK TACK TACK!!!!!

    Ska koka imorgon. Nu ska här ut och plockas för att frysas.

  • Jennie Brunflo

    Någon som vet hur länge det håller sig i kylen?

  • ROGG
    Svar på #7
    Hej igen jag gissar på några dagar för då det både är kokt och sen syran i rabarberna så bör det klara sig 4-5 dagar Skulle vara jättekul om du skrev hur det blev om du blev nöjd med receptet ROGG
  • Jennie Brunflo

    Jag ska göra curden nu.

    Betyg kommer senare.

  • Jennie Brunflo

    Den blev lös. Kokade 1 timma och den blev liiite tjockare. Sedan i med smöret.
    Men liksom inte krämigt som jag förväntade mig det.

    Svårt med rabarbern.
    Den vätskade inte alls, så jag kokade den och silade av. Vet ju inte alls proportionerna på den vätskan jämfört med de andra ingredienserna.

    Ska testa krusbärscurd i slutet av veckan och se hur det blir.

  • ROGG
    Svar på #10
    vad synd att det inte blev som du hade tänkt dig
Svar på tråden Rabarbercurd