• bäbis

    kebabkött och ris,hjälp mig med recept

    Just som rubriken

    Hjälp mig med ett smarrigt recept, tack

  • Svar på tråden kebabkött och ris,hjälp mig med recept
  • Cheriie

    vill du göra egen kebab ller har du köpt sån från frysen?

  • Cheriie

    Okey, jag brukar äta med pita bröd, sallad, och vitlökssås men om du vill ha ris till så kan du ju koka ris (kanske maksätta med kyckling buljong, eller koka sån gönsaks mix med ärter majs och paprika och ha i i slutet av risets koktid), servera med tomat, lök och sallad, lite persilja kanske antingen som en sallad eller ett fat med grönsakerna skivade, vitlöksås till gjord av turkisk yoghurt eller nåt annat, vitlök, salt och peppar.

  • LångaLinda

    Kebabgryta
    Ingredienser
    800 g kebabkött (djupfryst)
    1 stor gul lök
    1 röd paprika
    1 gul paprika
    1 grön paprika
    2-4 klyftor vitlök
    1-1,5 dl chilisås
    400 g creme fraich (ej ligth)
    1 dl matlagningsgrädde
    1-1,5 tsk basilika
    1-1,5 tsk grovmalen svartpeppar
    1-1,5 tsk salt

    Gör så här
    Skär paprika och lök i bitar och hacka vitlöken fint. Bryn de bjupfrysta kebabflarnen c:a 5 min i en gryta eller wokpanna. Vänd ned paprika och lök, bryn ytterligare 2-3min. Tillsätt övriga ingredienser och blanda försiktigt samman grytan. Småputtra c:a 5 min under lock. Servera med ris och en fräsch grönsallad.

  • ludenben

    jag gör gryta.

    Kebabkött
    Färska champinjoner
    Creme fraishe
    Paprika

    Dela svamp och grönsaker
    stek köttet
    Stek grönsakerna och blanda med köttet
    Häll på creme fraish
    Om det behövs krydda med salt och ev andra kryddor. Jag har bara salt.
    Servera med ris

    Eller
    Kebabtallrik hemma. Kebabkött, grönsaker av alla sorter och pomes. Sås typ vitlök till.

  • Que Sera Sera

    Världens kokofråga men här finns inte sånt kebabkött. Vilken bit på vilket djur skall jag be att dem styckar åt mej?


    Stolt mor till två!
  • miss alm

    Kebabdjuret! Växer på pinnar, kolla in där man köper kebab nästa gång!

  • Naturligt

    spett?

    kebabkött,tomat,majskolv,paprika..

  • Que Sera Sera

    men... jag var seriös. =P Saknar kebabkött men hittar det inte här i Spanien. Kört för min del då eller? =(


    Stolt mor till två!
  • Bumblebina

    Om du menar sådant färdigkryddat av färsk karré brukar jag bara steka upp det och röra i en burk créme fraîche eller två. Jättegott till ris eller pasta.

  • LångaLinda

    Kebab görs antingen på fläskkarré eller pressat nötkött, tror jag...

  • vampyria2

    Jag brukar bara steka upp den, sen gör jag tsatsiki på creme friche och vittlök och har ris till det räcker och är suuuper gott

    Ja en sallad brukar jag göra till också förstås

Svar på tråden kebabkött och ris,hjälp mig med recept