• Bebis

    Ingen sperma.

    Jag undrar om det är nån här som har en man som inte får utlösning.
    Min sambo har diabetes och jag misstänker att det här det som strulat till det.
    Vad för hjälp finns det att få för såna här problem?
    Jag läste nånstans att de hämtar spermier från urinen eftersom satsen åker in dit istället för ut?
    Jag är tacksam för alla svar.

    Ska kanske tillägga att vi inte varit hos någon läkare än, vill mest bara få lite mer fakta innan vi gör nåt.


    Don't Panic
  • Svar på tråden Ingen sperma.
  • Bebis

    Ursäkta den personliga frågan nu men har ni testat pubisring? Jag tänkte att det kanske hindrar det att rinna tillbaka. Eller tror du jag är helt ute och cyklar nu?


    Don't Panic
  • Bebis

    Mm ser att det verkar vara vara avsvällande medel för användning vid prostataförstoring dock så det var nog ingen lösning.


    Don't Panic
  • Alice05

    Har ni testat pubisring? Vet inte om det kunde fungera, sitter inte detta"lock" liksom inne i? Ähh, har ingen aning, är väl beredd att prova det mesta måste jag säga...

    hi hi hi, jag tror att vi är inne och letar på samma sidor...

    Har läst det där, tyckte nog att det som stod på accucheck var bra. Har samlat på mig lite nu så jag hoppas verkligen att de hjälper till på diabetesmottagningen nu. Läste någon annanstans att man säger att uppemot 15 - 20 % av diabetiker upplever dessa typer av problem.

    Väldigt konstigt att de inte kan ge mer information när man då söker för sådana här typer av symtom!! Läkare...

  • Alice05

    www.fertilitetsguiden.nu/testinganddiagnoses/malediagnosis/retrogradeejaculation/index.asp

    Det som står är att man:

    "Antihistaminer används ibland för att göra urinblåsans öppning stramare i ett försök att förhindra att sädesvätskan flödar bakåt.

    Urin är inte är en gynnsam miljö för spermier. Därför behandlas mannen ofta genom att dricka en neutraliserande dryck innan spermierna filtreras ur urinen i laboratorium. Spermierna behandlas för att sedan användas i assisterad reproduktionsteknologi som exempelvis IUI eller IVF. Män med retrograd ejakulation kan också tömma urinblåsan innan en kateter förs in för att fylla blåsan med en laboratorielösning (medium). Efter utlösningen samlas sedan vätskan upp, vätskan separeras och spermierna tas till vara.

    Med hjälp av olika fertilitetsbehandlingar som IUI och IVF kan man kringgå det normala sättet som spermierna förs in i kvinnans kropp."

    Men vad dessa antihistaminer skulle vara för något det vet jag inte. Det är väl en vanligt förekommande aktiv substans i allergimediciner, eller?

    Vi får se vad den gode läkaren säger på måndag, hör av mig igen på tisdag förmiddag. Är mycket på jobbet just nu...

    Håll tummarna!

  • fish

    Min sambo lider av detta efter operation av en tumör i tjocktarmen. Läkarna har inte nämnt någonting om att det går att behandla. I hans fall är det nervpåverkan efter operationen. önskar man visste om det kan gå över. Jag undrar4 också över detta med antihistaminer och skulle vilja pröva på eget bevåg.

  • Alice05

    Hej!

    Nu har jag fått nytt hopp! Min man var hos sin diabetesläkare igår och fick stöd och förståelse. Läkaren lovade att kolla upp vad som gäller för oss som redan har ett barn, men som nu, pga en följdsjukdom av diabetesen, inte längre kan bli gravida utan att få hjälp.

    Nu vet jag att min man har en väldigt bra diabetesläkare, bra kontakt och han får mycket hjälp av denne så vi ska nog vara väldigt glada över det. Vi får helt enkelt se vad som händer, men han skulle kolla upp möligheterna till hjälp. Han trodde dessvärre inte att detta tillstånd gick att medicinera bort, men skulle kolla upp detta också. Enligt vad jag har förstått är det en nervskada som ger detta tillstånd och är nerven skadad så är den.

    Positiva sidan av detta är att man inte behöver oroa sig/hoppas i onödan!!! Det kommer helt enkelt inte att gå för oss att bli gravida utan hjälp. Min man tog upp frågan om att söka privat, men läkaren trodde nog att vi skulle kunna få hjälp med detta. Om det inte går här lokalt hos oss så skulle det nog ordna sig någon annanstans. Känns riktigt bra faktiskt, trots att jag idag fick min mens igen...

  • Bebis

    Skönt att höra att ni får hjälp
    Och det ska bli väldigt intressant att höra vad h*n säger om möjligheten att få hjälp.
    Min sambo har oxå en väldigt bra läkare så jag hoppas hon är lika förstående. Om inte annat får jag väl följa med och berätta om era upplevelser

    Du ger mig lite hopp om framtiden i alla fall


    Don't Panic
  • Alice05

    Ja, vi vågar väl kanske se en ljusning i frågan.
    Däremot har vi nog bestämt oss för att köra lite parallella spår. Jag tror nog att vi kontaktar Sophiahemmet i Sthlm. De verkar vara bra på sådana här saker. Jag vet inte om jag har lust att vänta någon längre tid.

    Vi får se när han hör av sig vad han har att säga, än så länge vågar man inte ropa HEJ! Men vi är på G! Ska kolla runt lite här på familjeliv och se vad ni tjejer och killar rekommenderar när man ska kontakta en sådan här fertilitetsmottagning. Har även skickat mail till Sophiahemmet.

    Hur tänker ni göra då? Har ni bokat någon tid hos läkaren för undersökning?

Svar på tråden Ingen sperma.