Vill ha goda stekrecept av fransyska ?
Skall tillaga fransyska och vill ha recpet/tips/förslag hur jag kan göra ?
Skall tillaga fransyska och vill ha recpet/tips/förslag hur jag kan göra ?
Porterstek!
Porterstek
1 kg nötkött benfritt (fransyska,högrev el lyx-kalvstek)
1 flaska porteröl
1/2 dl outspädd svartvinbärsaft
0.75 dl kinesisk soja
1 tsk timjam
6 st enbär
6 st svartpepparkorn
2 st buljongtärningar kött
1 st vitlöksklyfta, krossad.
1 stor gul lök i stora klyftor.
Sås:
4 dl sky,
3 dl grädde
3-4 msk mjöl
Om köttet inte är i nät så bind upp det. Lägg alla ingredienser utom såsingredienserna i en trång gryta (köttet ska precis få plats på bredden) Koka upp. Lägg i köttet. Sjud under lock i 1.5 timma. Vänd köttet efter 20 minuter, upprepa 3 ggr så att den får koka lika länge på varje sida. Mät med köttermometer så att stekens mitt uppnår minst 75 grader. Låt vila i spadet i 20 minuter. Låt ligga i folie medans du gör såsen.
Sila skyn. Vispa ut mjölet i lite av grädden. Häll i i skyn med resten av grädden. Koka några minuter. Smaka av så att såsen inte är för mustig, den ska vara väldigt smakrik. Skär köttet i tunna skivor.
Servera med klyftpotatis, kokta morötter och ärtor, gelé.
TAck..min mamma brukar göra detta..SUPERGOTT men jag har ingen trång gryta.
Någon som vet något slottstekrecept ?
Men en helt vanlig kastrull alltså, en som man kokar ris el dyl i?
VAr köper man porteröl ?
Det viktigaste är att när an knött i köttet så ska vätskan täcka ganska mkt av köttet. Har nog en mindre kastrull när jag gör min.
På ICA el annan matvaruaffär.
Måste det vara någon speciell kinesisk soya ? Vad binder jag med ? Usch så dålig på detta
Det finns också i affären, alla är väl ok. Den är väldigt god!
Ang vad man binder med så har jag inte så bra koll, har köpt färdigbundna. Borde finnas på ica med.