miss alm skrev 2008-10-07 14:11:44 följande:
Jag tycker det ser jättebra ut!Smurfan81: Blir det gott med rättika istället för potatis i gratänger? Jag tänker att det inte kan bli lika "klistrigt" eftersom det inte innehåller stärkelse. Eller?
Den gratänge jag gjorde blev jättegod! Men man kanske inte kan kalla det gratäng, mer gratinerad rättika!

Men så var det ju bara smör och ost på. (och vitlök och kryddor, mums!) Nästa gång tänkte jag göra som när jag gör potatisgratäng: Koka räöttikan med grädde i 10-15 minuter, hälla i strimlad purjolök. Ner i en ugnsform, strö på ost och in i ugnen. Så får vi se hur det blir!
Gjorde ju rättikssallad till lunch, men jag lät den inte koka tillräckligt länge för den var ganska stark i smaken, men i gratängen när den hade fått både koka och vara i ugnen var den jättelen i smaken! Otrolig skillnad!