Alkohol bildas vid nästan alla processer i livsmedel! Om fil innehöll lika mycket alkohol som lättöl skulle det säkert stå på paketet, men att det inte gör det - betyder det att det inte är helt alkoholfritt då? Nix.
De som drar upp argumentet om fil vs öl kanske vill komma åt argumentet om nolltolerans? Det blir ju konstigt att avkräva sig själv (och andra...) absolut nolltolerans från alla alkoholdrycker under graviditeten, men samtidigt äta stora mängder fil och frukt (japp, frukt innehåller också alkohol, om än i ytterst små mängder!). Det blir ju lite ologiskt. "Alkohol som finns i vätskeform avstår jag från, men all annan alkohol är OK", typ - kanske med lite moraliska förtecken? Att smutta på en lättöl blir då mycket värre än att äta en årsförbrukning fil.
Ett annat vanligt argument för noltolerans vad gäller alkoholdrycker är ju "man vet inte var gränsen går, så varför chansa?". Ja, varför chansa med fil och frukt och dess, förvisso låga, alkoholhalter? Och varför chansa när det gäller intag av kaffe, te och Alvedon? Tjaa, för att man tror sig lita på sunt förnuft? Att man tror att hysteri och massoro skadar mer än ett enstaka intag av en liten mängd alkohol vid enstaka tillfällen?