Här tipsar vi om BILLIG mat!
Fiskpinnar (23
Potatis (...noll koll---)
Creme friche m vitlök (typ 12
Lite motötter till (nån krona)
Fiskpinnar (23
Potatis (...noll koll---)
Creme friche m vitlök (typ 12
Lite motötter till (nån krona)
Äter ni palt/kroppkakor??? det är ju jättegott å håller man ögonen på fläskpriset så kan det bli otroligt bli´lligt om man gör ege´n paltsmet, går jättebra att frysa in å sen steka vid tillfälle!!!
Palt Pitepalt
Ett gott paltrecept med ex. mandelpotatis, kornmjöl, vetemjöl och fläsk. Koka palten och servera med lingonsylt och kallt smör (som får smälta över palten). Flatpalt heter platt palt utan fläskfyllning, dessa kokas bara 30 minuter (serveras dock med stekt fläsk och lingon). Flatpalt funkar också för vegetarianer då kan man servera lingonsylt till förstås. Nåt salt är också gott till då som ex. stekt halloumiost.
Ingredienser till recept
1 kg mandelpotatis eller annan mjölig vinterpotatis (ej färsk...)
1,5 tsk salt
3 dl kornmjöl
2 dl vetemjöl
200 gram rimmat fläsk
Smör och lingonsylt till servering
Tillagning av recept
Skala potatisen och riv dem fint (går lättast i matberedare).
I en stor bunke blandar du sen paltsmeten av potatien, mjölet och saltet. Låt stå och svälla en stund så blir paltdegen fastare och bättre.
Sätt på en stor kastrull med ca 3 liter vatten och 1,5 msk salt.
Skär fläsket i små tärningar.
(Forma degen till 12 runda bullar. Platta till dem lite och gör en fördjupning i varje. Fördela fläsket i palten. Vik upp kanterna och förslut palten till bollar.) brukar ha fläsk+lök vid sidan om...
Lägg dem i kokande vatten och låt sjuda eller koka svagt i 45 minuter till en timme.
Portioner : 4 portioner palt, Pitepalt
gör så mkt du orkar skala(potatis alltså) å frys in.... mums!!!!