Inlägg från: Mårran74 |Visa alla inlägg
  • Mårran74

    Här tipsar vi om BILLIG mat!

    Kikärtscurry, 2-3 port:

    1 burk kikärtor(ordentligt avrunna och sköljda)
    1/2 hackad gul lök
    1 burk cremefraiche
    salt och curry efter tycke och smak

    Stek kikärtorna i lite flytande maragrin eller liknande, slå på curry, tillsätt sedan löken och låt den mjukna i stekpannan(på sidan innan du blandar ihop). Slå i fraichen, låt koka upp. Salta och tillsätt mer curry om du vill.
    Ät med ris och kanske lite färska grönsaker.

    Tonfiskröra(sonens favorit), 2-3 port:

    1 burk tonfisk i vatten(slå av vattnet)
    1/2 stor gul lök (hackad)
    2-3 msk chilisås(el ketchup)
    2-3 dl matlagningsgrädde(beror på hur tjock sås och på hur mkt sås du vill ha)
    Salt och peppar efter tycke och smak

    -Stek tonfisken(i lite flytande margarin) och fös den åt sidan i stekpannan. Mjuka upp löken på andra sidan i pannan. Slå på grädden och chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och servera med pasta och ev. färska grönsaker.

    Baconröra, 2-3 port:

    1 pkt bacon(kan bytas ut mot ölkorv, tex med vitlökssmak)
    1/2 stor gul lök (hackad)
    2-3 dl matlagningsgrädde
    1 hackad röd, orange eller gul paprika
    Salt och svartpeppar.
    Ev. någon dl riven ost att blanda i grädden på slutet(utan kokning), eller en cremebonjour vitlök 1 burk(kan kokas). -Dessa ingredienser är inte nödvändiga,men ger lite extra knorr och lyxkänsla!

    Stek baconen och mjuka upp löken i stekpannan efteråt(ev i lite flytande margarin). Bryn paprikan också. Slå på grädden och krydda med salt och peppar. Sätt i osten eller cremebonjouren om du nu vill ha ost..? Ät tillsammans med pasta och ev färska grönsaker.

    Grönmögelostsås, 2-3 port:

    Lite mer än en halv Kvibille gräddädelost(grönmögel)
    1 röd paprika(hackad)
    2-3 dl matlagningsgrädde
    Lite extra salt och ev lite svartpeppar

    Bryn paprikan, smula sönder grönmögelosten och lägg ner i stekpannan, slå på grädden på direkten och låt såsen koka upp. Låt mögelosten smälta ordentligt och salta om det behövs(mögelosten är ganska salt i sig själv, så smaka först). Äts tillsammans med pasta och ev. färska grönsaker.
    (Det smakar inte helt fel med ett glas rött till denna maträtt! )

  • Mårran74
    IsadorasMamma skrev 2008-10-08 23:21:50 följande:
    Åhhh kikärtscurryn låter supergod! Det ska jag prova!
    Gör det, den är jättegod om man gillar kikärtor(det är ju inte alla som gillar smaken!?!)!
  • Mårran74
    Mårran74 skrev 2008-10-08 23:17:06 följande:
    Kikärtscurry, 2-3 port:1 burk kikärtor(ordentligt avrunna och sköljda)1/2 hackad gul lök1 burk cremefraichesalt och curry efter tycke och smakStek kikärtorna i lite flytande maragrin eller liknande, slå på curry, tillsätt sedan löken och låt den mjukna i stekpannan(på sidan innan du blandar ihop). Slå i fraichen, låt koka upp. Salta och tillsätt mer curry om du vill.Ät med ris och kanske lite färska grönsaker.Tonfiskröra(sonens favorit), 2-3 port:1 burk tonfisk i vatten(slå av vattnet)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 msk chilisås(el ketchup)2-3 dl matlagningsgrädde(beror på hur tjock sås och på hur mkt sås du vill ha)Salt och peppar efter tycke och smak-Stek tonfisken(i lite flytande margarin) och fös den åt sidan i stekpannan. Mjuka upp löken på andra sidan i pannan. Slå på grädden och chilisåsen, krydda med salt och peppar. Låt puttra någon minut och servera med pasta och ev. färska grönsaker.Baconröra, 2-3 port:1 pkt bacon(kan bytas ut mot ölkorv, tex med vitlökssmak)1/2 stor gul lök (hackad)2-3 dl matlagningsgrädde1 hackad röd, orange eller gul paprikaSalt och svartpeppar.Ev. någon dl riven ost att blanda i grädden på slutet(utan kokning), eller en cremebonjour vitlök 1 burk(kan kokas). -Dessa ingredienser är inte nödvändiga,men ger lite extra knorr och lyxkänsla! Stek baconen och mjuka upp löken i stekpannan efteråt(ev i lite flytande margarin). Bryn paprikan också. Slå på grädden och krydda med salt och peppar. Sätt i osten eller cremebonjouren om du nu vill ha ost..? Ät tillsammans med pasta och ev färska grönsaker.Grönmögelostsås, 2-3 port:Lite mer än en halv Kvibille gräddädelost(grönmögel)1 röd paprika(hackad)2-3 dl matlagningsgräddeLite extra salt och ev lite svartpepparBryn paprikan, smula sönder grönmögelosten och lägg ner i stekpannan, slå på grädden på direkten och låt såsen koka upp. Låt mögelosten smälta ordentligt och salta om det behövs(mögelosten är ganska salt i sig själv, så smaka först). Äts tillsammans med pasta och ev. färska grönsaker. (Det smakar inte helt fel med ett glas rött till denna maträtt! )
    OBS! OBS! OBS! -OJOJ! Glömde en ingrediens i kikärtscurryn!!! Det ska förutom creme fraichen dessutom vara 2-4 msk chilisås i såsen, som krydda!
Svar på tråden Här tipsar vi om BILLIG mat!