Ang. introduktion av gluten till vår snart 5 mån. baby
Läste detta ang barnens mat 4-6 månader:
"Nu börjar det också bli dags att låta barnet få små mängder gluten- innehållande livsmedel. Gluten finns i livsmedel som innehåller vete. Glutenliknande ämnen finns också i korn och råg. Om du introducerar dessa ämnen i små mängder som successivt ökas - helst medan ditt barn fortfarande ammas - minskar risken för glutenintolerans. Det är också bra om amningen fortsätter efter det att ditt barn fått vänja sig vid smakportioner av gluten innehållande livsmedel."
MIN FRÅGA: Det börjar bli dags att introducera gluten till vår tjej, men jag vet inte vad jag ska ge!
Havregryn är det delade uppfattningar om och studier som tyder på om det är gluten eller ej i det.
Har även kollat på hemsidor som bla Semper och Hipp barnmat, men ingen av dom har någon gröt/mat innehållande gluten.
Jag helammar vår dotter men ska börja med dessa smak prover.
Så undrar vad jag kan mixa ihop själv för något, eller om det finns något annat med gluten som passar en snart 5 månaders baby?
Tacksam för alla svar! Ha en bra dag