Vad göra med tomater?
Vad göra med tomater som inte blir/är röda?
Vad göra med tomater som inte blir/är röda?
Sylta
Hur äter man det sen och hur gör man?
Inlagda gröna tomater
Till 1 kg tomater:
4 dl socker
2,5 dl vatten
2,5 dl ättiksprit (tror att den är 12%, inte den i fyrkantig flaska med röd kork utan i en rund flaska)
Kryddknippe: 3 bitar kanel, 10 kryddnejlikor binds in i en tygpåse.
Koka upp socker vatten och ättiksprit och förväll tomater (som du naggat med en gaffel) i 5 min. Låt tomaterna rinna av, Lägg i en burk. Lägg i ett kryddknippe. Häll lagen varmt över tomaterna. Låt stå i kylskåp i ngr dagar. Häll av lagen, koka ihop den, låt svalna och häll kall över tomaterna. Färdigt, förvara i kylskåp.
Vi äter dom till kött och potatis och brunsås.
Jag har älskat det sen jag var liten.
Tack för tipset!
Några fler råd?
Ta in dom och låt dem ligga mörkt och luftigt, gärna tillsammans med äpple, det påskyndar mognandet.
Skär gröna tomater i skivor, panera, stek i ordentligt med olivolja, låt rina av på hushållspapper...
"Stekta gröna tomater"
Urgott - de brukar inte ens hinna fram till matbordet här hemma.
Tomatmarmelad går också att göra på gröna.
Gröna tomater var det som åts förr - man antog att de röda var giftiga...
Låt eftermogna inne med äpplen, klyfta och låt dom halvtorka i ugnen, lägg i marinad av vitlök, örter, olivolja o lite vinäger, mumsiga soltorkade tomater blir det!