• Carro W

    Vad skulle ni servera till det här köttet? Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak

    .hmmessage P { margin:0px; padding:0px } body.hmmessage { FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY:Tahoma } Jag vill ha tips på vad man kan servera till det här köttet om man ska servera dt som huvudrätt, ej buffé. Jag har bara köttreceptet och vet inte vad som mer ingick i buffén.

    Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak
    10 bufféportioner
     
    1-1 ½ kg oxfilé av mittbit
    smör stekning
     
    Marinad
    1-2 röd chili
    2 vitlöksklyftor
    1 dl sesamolja
    1 ½ dl limesaft
    1 ½ dl ketjap manis, söt soya


    Finhacka chili och vitlök och blanda ihop med resten av marinaden. Bind ihop köttet så att det håller formen. Lägg det att marinera i minst 3 timmar eller över natten. Bryn köttet i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsform och sätt i en termometer. häll på marinaden och låt sedan steka i 150 grader varm ugn tills innertemperaturen är ca 50 grader. Det ska vara rött i mitten. Ta upp köttet, låt det vila och skär det sedan med en vass kniv i ½ cm tjocka skivor. Skeda över lite av marinaden på köttskivorna och servera resten som "sås".
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Svar på tråden Vad skulle ni servera till det här köttet? Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak
  • Solskensmor

    Klyftpotatis? Gratäng?

  • Carro W

    Nja jag kanske skulle ha skrivit att jag vill ha nåt annorlunda, lite festligare. Ris, klyftor och gratäng i all ära men... Tack ändå för era svar


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • jessie jones

    Bulgur?...nej, jag vet inte är väldigt dålig på mat...men ÄTER GÄRNA...Lät jättegott!!!!

  • mosterYster

    En risotto som du "piffar till" med asiatiska grönsaker och kryddor?

  • mosterYster

    ... samt en krispig sallad med bla böngroddar och andra asiatiska tillbehör (färsk koriander!!!), dressad med sesamolja och lime... mmmm...

  • Tullemi

    Stekta risbollar. Ris, ägg, mjöl och asiatiska kryddor: vitlök, chili, koriander, fisksås osv. Forma bollar och stek i olja. Gott!!!

  • Carro W
    mosterYster skrev 2008-09-19 16:07:50 följande:
    ... samt en krispig sallad med bla böngroddar och andra asiatiska tillbehör (färsk koriander!!!), dressad med sesamolja och lime... mmmm...
    det lät ju gott. Fast som nudelsallad kanske?'
    Trileia skrev 2008-09-19 16:07:42 följande:
    Glasnudlar kanske.
    Till mosterysters sallad
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • mosterYster

    Carro W skrev 2008-09-19 16:09:50 följande:


    Till mosterysters sallad
    Varför inte - men jag skulle nog önskat något varmt tillbehör + sallad tror jag...
  • smoothiz

    stekta nudlar med grönsaker och sweet chili sås hade jag serverat till.. mmm va hungrig jag blev nu..

  • BymBym

    En god bulgursallad kanske? Eller som någon föreslog, glasnudlar...

  • Tjomsan

    Vildris? Finns även rött ris men det har jag aldrig provat.

    Eller klyftpotatis, morötter i stavar,röd lök i klyftor, paprika, sötpotatis, squash (hitta på själv!)+olivolja, lite peppar. I ugnen 225 grader typ 40 min. Sedan flingsalt efteråt.

  • MaryD

    Jag brukar göra kokosris till mina thailändska rätter.

  • Carro W

    Jag funderar fortfarande . Jag ska ha träff med min mamma och min mormor och skulle egentligen lagat middag men nu blir det restaurang istället så jag ska spara det här till någon annan gång.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
Svar på tråden Vad skulle ni servera till det här köttet? Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak