Vad skulle ni servera till det här köttet? Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak
.hmmessage P { margin:0px; padding:0px } body.hmmessage { FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY:Tahoma } Jag vill ha tips på vad man kan servera till det här köttet om man ska servera dt som huvudrätt, ej buffé. Jag har bara köttreceptet och vet inte vad som mer ingick i buffén.
Ugnsstekt oxfilé med asiatisk smak
10 bufféportioner
1-1 ½ kg oxfilé av mittbit
smör stekning
Marinad
1-2 röd chili
2 vitlöksklyftor
1 dl sesamolja
1 ½ dl limesaft
1 ½ dl ketjap manis, söt soya
Finhacka chili och vitlök och blanda ihop med resten av marinaden. Bind ihop köttet så att det håller formen. Lägg det att marinera i minst 3 timmar eller över natten. Bryn köttet i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Lägg över i en ugnsform och sätt i en termometer. häll på marinaden och låt sedan steka i 150 grader varm ugn tills innertemperaturen är ca 50 grader. Det ska vara rött i mitten. Ta upp köttet, låt det vila och skär det sedan med en vass kniv i ½ cm tjocka skivor. Skeda över lite av marinaden på köttskivorna och servera resten som "sås".