Inlägg från: frejsan |Visa alla inlägg
  • frejsan

    Juli - September 2005 Gbg med omnejd snackar 3 mån till

    Jag är intresserad av torsdag (eller annan dag om det passar merparten bättre), var som helst. Ska kolla Ls planer först.

    Finns det något som heter 3årstrots, fas 2? Trodde att vi kommit genom trotsen; det har varit hyfsat lugnt med bara små trots sedan i mars, men nu är det värre än någonsin. Och alla kända knep som funkade innan är plötsligt inte så effektiva längre. Tur att man inte tycker det är jobbigt att bära ut skrikande barn från affärer...

  • frejsan

    Puh! Hemma igen efter en vanlig jobbmåndag. 14 timmar är jag hemmifrån. Det kostar tid att bo på i villa! Funderar på hur vi ska lösa våren när Tova också börjar på dagis. Är ni andra nöjda med hur ni lade upp jobb- och dagistider?

    Tara ser bra ut!

  • frejsan

    Gullis: Hur mår du; är det tungt?
    Jobbar ni lite omlott eller hur långa dagar har E på dagis?
    Vi trivs bra här i området; det känns helrätt. Men huset är kasst... Grannen i byggbranchen frågade om det inte var lika bra att riva. Men det hade vi ju inte riktigt tänkt . Positivt är att vi får vara med och välja allt från kakelplattor i badrummet till avloppsrör och elkontakter .

    Gbg: Hoppas läkarbesöket går bra; hur mår E?
    Ska du på bokmässan? Börjar den på fredag?
    Skönt med en tjej som aldrig trotsar .

    Tweedy: Härligt med nöjd bebis!

    Jag har just sms:at ett löneanspråk för ett nytt deltidsjobb lite närmare häråt. Den ständiga ekvatioen hur livets tidspussel ska läggas pågår konstant.

  • frejsan

    Härligt med kraftiga bebisar och grädde i mjölken! Är Hannes en dubbel Einar?

    Gbg: Har Einar varit på läkarbesök idag? Vill han inte äta eller går han inte upp i vikt?
    Låter bra att ha så nära till jobbet som du har.

    Gullis: Så du menar att magen känns när det är mindre än två månader kvar. Märkligt . Skönt om du mår bra.
    Vi visste inte vad vi köpte. Om vi visste skulle det inte blivit detta huset. Besiktningsmannen förklarade inte så vi fattade och gav en helt felaktig summa på vad åtgärd skulle kosta. Så nu konsulterar vi en kompis som är advokat...
    Men jag är glad ändå; det brukar ordna sig.

    Middag en kväll som passar fler är en bra idé!

    Nyss hemkommen från min syster. Innan dess jobbade jag medan L fördrev dagen med fyra barn under fyra år. Han hann inte ligga i soffan och läsa tidningen . Intressant att prova på att ha många barn.

  • frejsan

    Härlig dag! Vi njöt vid havet efter dagens obligatoriska husplanering. Hoppas ni andra också kunnat njuta av solen och sköna luften.

    Billan: Hoppas ni får en trevlig (och hyfsat lättsam) resa. Är ni borta till söndag?
    Härligt det låter med era promenader.
    Ska kolla in dina bilder sen.
    Vi har krypgrund och nästan hela botten av huset (troligen allt under innergolvet) är ruttet. Vid köpet gjorde vi besiktning där vi fick reda på en hel del, men inte allt. Det vi då fick reda på att vi skulle göra kunde göras utifrån på ett par veckor. Nu behöver vi flytta ut ett par månader för att riva ut allt golv. När vi gör det blir det förstås en del merjobb eftersom vi gör om badrum, kök, el och ev planlösning.

  • frejsan

    Skumpis: Vilken härlig tillvaro ni har på nätterna! Det är er väl unnt! Är det grädde eller ersättning som är orsaken till As långa sovpass?
    Låter som sköna dagar om det går att få ihop det sen. Vad tror du förresten att du hittar för jobb? (för det var väl inte klart? oj oj, dålig koll)
    Jag jobbar bara mastodontdagar tillfälligt när L är föräldraledig. Sen blir det nog kortare dagar här också. Fast strategiskt skulle jag nog jobba heltid och L halvtid. Men så blir det inte . Jag är nyfiken på hur folk resonerar och får ihop det med restid, heltidsjobb, ekonomi för nya hus och dessutom hinna se sin partner ibland så man lyckas hålla ihop.

  • frejsan

    Tisdagsmiddag funkar för mig!

    Gbg: .Så vi flyttade inte till ett radhus i Mölnlycke då?
    Sitter faktiskt och fundera på att riva och bygga nytt...

    Skumpis: Njut av gräddtiden! Fantastiskt när det funkar så bra.
    Tja, något får man nog göra avkall på i den kalkylen .

    Vårblomma: Vilken organisation! Vad häftigt!

    Lindis: Hoppas ni får en riktigt skön sovmorgon och helg!

  • frejsan

    Gullis: Oj då, förvärkar. Har redan glömt hur tidigt man kan få det. Men allt är väl normalt gissar jag även om jag nog skulle tyckt det var lite nervöst första gången ensam hemma. Hur känner du?

    Lindis: Nej, vad jobbigt. Stannade ni hemma?

    Hoppas ni andra har sköna lördagkvällar! Här är väl betyget på livet ungefär fyra på en femgradig skala. Gillar tillvaron med barn .

  • frejsan

    Jag är med. Funderar också på ett ställe att äta på.

  • frejsan

    Låter bra Tweedy! Jag är med på dina förslag! (speciellt om man kan äta någon varmrätt hyfsat billigt ) Du får gärna boka för mig!

Svar på tråden Juli - September 2005 Gbg med omnejd snackar 3 mån till