• Christina80

    fryst cheesecake, recepthjälp!

    Någon som har recept på fryst cheesecake, sån som man kan ha i frysen ett par dagar innan.
    Tänkte göra när vi ska bjuda på middag i helgen.

  • Svar på tråden fryst cheesecake, recepthjälp!
  • raspberryrevolution

    den enklaste varianten men som är väldigt god är iofs in gjord på färskost, utan vaniljvisp...
    krossa digestivekex (ca 10st) lägg i botten, häll i vaniljvisp å daijmkulor, och in i frysen... enkelt å supergod!

  • Mysanochmimer

    200 g philadelphiaost (1 förpackning)
    3 äggulor
    1½ dl socker
    1 msk vaniljsocker
    3 äggvitor
    3 dl grädde
    ½-1 förpackning Digestivekex
    3 msk halvsmält smör

    Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
    Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
    Tryck ut smulet i botten på springformen.

    Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
    Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.

    Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.

    Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.

    Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
    Ställ in formen i frysen, gärna över natten.

    Kanonrecept som går att variera med smak hur mycket man vill..

    Lycka till!

  • sunshine82

    Jag har världens bästa o godaste recept på cheesecake, har fått mkt beröm för den!

    1 ask 200g Philiadelfia ost
    3 ägggulor                                         vispas ihop i en bunke
    2 dl socker

                                                                                                 
    3 dl vispgrädde
    1 tsk vaniljsocker                                vispas hårt i en bunke

    Sen blanda ihop innehållet i båda bunkarna.

    10 digistivekex

    Smörj en pajform, smula digestive kex och täck botten, häll i smeten. Smula digestive kex ovanpå.

    In i frysen i ett dygn (kan självklart stå längre)

    Ta fram 10 minuter före servering, lägg på hallon, klart för servering!

    Hallon är jätte gott till cheesecaken, gör sig så gott med det söta!

  • LAV0LINA
    Svar på #3
    Jag gör samma variant, men brukar lägga allt i en glassbytta och kalla det för glass
    Det är helt gudomligt gott!
    Jag brukar varva degistiven lite och inte bara har i botten och ovanpå utan även ett elelr ett par lager i mitten !
    Allt folk är bra, så länge man inte har något med dem att göra.
  • Pollica

    Denna tycker jag är outstanding och så enkel att göra.

    3 ägg
    2 dl strösocker
    3 dl vispgrädde
    2 dl creme fraiche
    10 st digestivkex
    1 krossat dubbeldajm
    Gulor och socker vispas. Rör i creme fraiche.
    Vispa grädden hårt. Rör ihop den vispade grädden med dajmkrosset.
    Blanda dajmgrädden med creme fraiche-röran. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt. Lägg 5 st krossade kex i bottnen på en form med löstagbar botten (springform). Häll i smeten och strö över de andra fem krossade kexen. Ställ i frysen över natten.
    Håller flera dagar/veckor i frysen.

  • UmmAlina

    Något som jag tycker är gott är att lägga dem i små folieformar så blir det portioner. Jättesmidigt att ta fram beroende på hur många man har som ska äta

Svar på tråden fryst cheesecake, recepthjälp!