fryst cheesecake, recepthjälp!
Någon som har recept på fryst cheesecake, sån som man kan ha i frysen ett par dagar innan.
Tänkte göra när vi ska bjuda på middag i helgen.
Någon som har recept på fryst cheesecake, sån som man kan ha i frysen ett par dagar innan.
Tänkte göra när vi ska bjuda på middag i helgen.
den enklaste varianten men som är väldigt god är iofs in gjord på färskost, utan vaniljvisp...
krossa digestivekex (ca 10st) lägg i botten, häll i vaniljvisp å daijmkulor, och in i frysen... enkelt å supergod!
200 g philadelphiaost (1 förpackning)
3 äggulor
1½ dl socker
1 msk vaniljsocker
3 äggvitor
3 dl grädde
½-1 förpackning Digestivekex
3 msk halvsmält smör
Klä en rund springform med platsfolie så att det hänger över kanterna.
Krossa digestivekexen (förslagsvis i en matberedare) och blada med smöret.
Tryck ut smulet i botten på springformen.
Separera äggvitor från äggulor och ha upp i varsin bunke.
Blanda aggulor med philadelphian, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner i ostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner även dom i smeten.
Häll upp i formen, vik in plastfolie kanterna och täck ev. över med mer plastfolie.
Ställ in formen i frysen, gärna över natten.
Kanonrecept som går att variera med smak hur mycket man vill..
Lycka till!
Jag har världens bästa o godaste recept på cheesecake, har fått mkt beröm för den!
1 ask 200g Philiadelfia ost
3 ägggulor vispas ihop i en bunke
2 dl socker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker vispas hårt i en bunke
Sen blanda ihop innehållet i båda bunkarna.
10 digistivekex
Smörj en pajform, smula digestive kex och täck botten, häll i smeten. Smula digestive kex ovanpå.
In i frysen i ett dygn (kan självklart stå längre)
Ta fram 10 minuter före servering, lägg på hallon, klart för servering!
Hallon är jätte gott till cheesecaken, gör sig så gott med det söta!
Denna tycker jag är outstanding och så enkel att göra.
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
10 st digestivkex
1 krossat dubbeldajm
Gulor och socker vispas. Rör i creme fraiche.
Vispa grädden hårt. Rör ihop den vispade grädden med dajmkrosset.
Blanda dajmgrädden med creme fraiche-röran. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt. Lägg 5 st krossade kex i bottnen på en form med löstagbar botten (springform). Häll i smeten och strö över de andra fem krossade kexen. Ställ i frysen över natten.
Håller flera dagar/veckor i frysen.
Något som jag tycker är gott är att lägga dem i små folieformar så blir det portioner. Jättesmidigt att ta fram beroende på hur många man har som ska äta