• Isalel

    Någon som har tips på billig och smal mat för ett kalas?

    Fyller år i nästa vecka och ska ha kalas under en tid då folk vanligtvis äter kvällsmat och ska följdaktigen bjuda på både mat och fika.
    Då många i min närvaro (inkl.mig själv) bantar så tänkte jag göra lite smalmat, men vet inte vad?
    Någon som har något bra tips, ska passa både vuxna och barn?
    Får gärna vara billigt också eftersom att jag är en fattig student :P

  • Svar på tråden Någon som har tips på billig och smal mat för ett kalas?
  • mcsn83

    Cili con carne är lätt och billigt att göra till många personen. Vet inte om det är smalmat men man kan ju göra den på mager köttfärs.

  • Änlamamma

    tar ingen smalmat nu då...men man kan ju byta ut vispgrädden=)

    I en ungspanna:
    ris
    kassler övanför och annanas
    chilisås och vispgrädde blandat hälls över sen in i ugnen och få lite färg.

    svingott


  • Emmeliozol

    När jag fyllde år så bakade jag ett eget supergott och nyttigt matbröd. till det hade jag ost, skinka, massa grönskaker och vad man själv föredrar. kaffe och the fanns till att välja ´på. Sen bjöd jag även på morotscupcakes.
    Det var jätteuppskattat!

    Receptet på monsterlimpan finns här under men morotsCC har jag tappat recepten till tyvärr, men du kanske kan googla fram det?!


    Monsterlimpa

    tillagningstid 2 timmar

    40 skivor

    (100 kcal/skiva)

    4 dl vetemjöl
    2 dl grahamsmjöl
    3 dl rågsikt
    2,5 dl rågkross
    1 dl vetekli
    0,5 dl vetegroddar
    2 tsk salt
    4 tsk bikarbonat
    1 liter lättfil
    3 msk solros-eller olivolja
    0,5 dl lingonsylt
    1,5 dl mörk sirap

    Så här gör du:
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Smörj 2 st 1,5 liters avlånga brödformar, bröa om du vill men behövs ej.
    Blanda alla torra ingredienser mycket noga.
    Rör ner fil, olja, lingonsylt och sirap, blanda noga!
    Häll smeten i formarna och strö över solrosfrön, havregryn eller liknande om du vill.
    Sätt formarna i nedre delen av ugnen och grädda bröden i ca 1 timme och 40 minuter.
    Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

    Lycka till och hoppas du hittar nått som passar. Monsterlimpan är sjukt god iaf;)


    .:Min älskade My är här nu! 071017:.
  • Firefairy

    Varm sallad funkar toppenbra
    Gör en sallad med valfritt innehåll - koka ris och häll i
    strimla rostbiff till

Svar på tråden Någon som har tips på billig och smal mat för ett kalas?