Det blev jättegott! Tack för hjälpen
Här är receptet om nån är intresserad:
VÄSTERBOTTENSOSTGRATÄNG MED VILTSKAV & KANTARELLER
4 personer
4 portioner pasta, 280 g
l gul lök
5 dl rensade gula kantareller eller 8 dl trattkantareller
3 msk smör + l msk smör till formen
2 paket, ca 500 g, fryst viltskav
3 msk hackad persilja
salt, peppar
3 dl riven västerbottensost
2 ägg
3 dl grädde
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Skala och hacka löken. Dela stora svampar i mindre bitar.
2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skavet - fryst eller lite tinat i omgångar på medelstark värme. Rör om då och då. Ta upp skavet. Lägg i löken och fräs 3-4 min. Tillsätt svampen och fräs den knaprig ca 5 min. Lägg tillbaka skavet. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 225°. Blanda västerbottensosten, äggen och grädden i en bunke. Vänd ner den kokta pastan och den frästa skav- och svampblandningen och lägg i en smord ugnssäker form. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min tills gratängen fått vacker färg och är genomgräddad.