• sär skriven

    Får ditt barn känna på ditt könsorgan?

    (Visst låter det enormt äckligt?)

    Läste för några år sedan en artikel som också utgjorde underlag för en debatt. Vet inte om någon av er minns? Jag tror att artikeln stod i "Föräldrar och barn" eller vad nu tidningen heter (så noga läste jag).

    Artikeln gick ut på att barns nyfikenhet är nyttig, och grundtanken var att man skall låta barnen känna på ens könsorgan men tala om att "bara en gång för det är någonting personligt". Alltså, one-time-touch skulle vara nyttigt för barnen.

    Själv skulle jag nog ärligt hellre gå och hänga mig än att låta min son pilla mig på muttan. Minns ni debatten? Vad tänker ni om detta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-13 19:45
    Vad är det egentliga syftet med att avdramatisera företeelsen att ta på andras muttor/kukar? VARFÖR ska man avdramatisera det mest privata en människa har? (Nu anser inte jag inte att det är dramatiserande att inte låta barnet pilla en mellan benen.)

    Och ni som låter barnen pilla, hur ska barnen kunna dra gränser? Om någon annan karl går fram o drar ner brallorna så har ju inte barnet lärt sig att sånt gör man inte.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-11 11:44
    Tråden har verkligen satt fart, och jag ska erkänna att jag inte hunnit eller orkat läsa igenom ALLT. Det jag kan utläsa av vissa av era svar är att det är okej att barnet pillar på pappans snopp så länge inte det finns någon sexuell underton. Då är frågan: Vad är _egentligen_ skillnaden, rent praktiskt och även rent psykologiskt, på att barnet känner på pappan, pappan tycker om det (vi pratar fortfarande ENBART om en gång), eller att barnet känner på pappan för sin egen skull? Alltså, mår barnet mer dåligt av att stilla sin nyfikenhet om pappan känner någon slags tillfredsställelse i beröringen? Det blir ju inte per automatik tvång, om situationen är densamma.

  • Svar på tråden Får ditt barn känna på ditt könsorgan?
  • sär skriven

    Oj, trodde åsikterna skulle hagla kring detta.

  • fam kaos

    Med all säkerhet stod den i föräldrar och barn. Har slutat köpa den tidningen för att många av deras artiklar är korkade och konstiga.

  • Zimlis

    Aldrig i livet. Det låter ju helt rubbat.
    Jag skulle må seriöst dåligt om jag fick veta att jag hade rört pappas snopp som liten  (eller mammas underliv )


    FL-beroendet är ett faktum
  • sasssyy

    min son har alltid varit jäääättenyfiken och har frågat flera gånger men nänä .. där drar jag min gräns.

    Jag har istället försökt att lära honom att snoppen och kusan (musen eller va fasen man vill kalla den för) är privata, bara ens egen och ingen annan ska pilla där om man inte vill det och jag vill inte att han pillar på min.

    Jag förstår att han är nyfiken, han är ju 4 år, men då får han kika o pilla på någon annans.. typ leka doktor i dockhörnan på dagis *fniss*

    känns väldigt olämpligt faktiskt....

  • Ablan

    nej det är verkligen inte ok, riktigt sjukt och äckligt.
    barn på dagis "jag tog på pappas snopp!" as roligt att förklara det också.


    Kung Fu Pasta
  • Emeraldy

    Nej, det känns inte naturligt. Det har hänt att dottern petat både på mig och på maken i duschen. Vi har inte gjort nån stor grej av det utan bara sagt att "Det är mammas, du får ta på din egen snippa" osv, men aldrig att jag skulle låta henne röra mig.


    Barn behöver kärlek, särskilt när de inte förtjänar den.
  • sär skriven

    Oj jag hade blivit tokig om min son lekte doktor i dockhörnan med andra barn!


    sasssyy skrev 2008-10-13 19:09:53 följande:
    min son har alltid varit jäääättenyfiken och har frågat flera gånger men nänä .. där drar jag min gräns.Jag har istället försökt att lära honom att snoppen och kusan (musen eller va fasen man vill kalla den för) är privata, bara ens egen och ingen annan ska pilla där om man inte vill det och jag vill inte att han pillar på min. Jag förstår att han är nyfiken, han är ju 4 år, men då får han kika o pilla på någon annans.. typ leka doktor i dockhörnan på dagis *fniss*känns väldigt olämpligt faktiskt....
Svar på tråden Får ditt barn känna på ditt könsorgan?