• Emerald88

    Grädde istället för mjölk i köttbullsdegen?

    Jag ska göra hemmagjorda köttbullar idag och har alla recept hemma, förutom mjölk! Jag undrar om det är någon som vet om man kan använda grädde istället för mjölk i köttbullsmeten? Eller blir konstitensen för tjock då?
    Någon som vet?

  • Svar på tråden Grädde istället för mjölk i köttbullsdegen?
  • anorca

    jag har alltid någon form av grädde i mina köttbullar. har aldrig mjölk,det blir godare så tycker jag.

  • fjäilen

    funkar alldeles utmärkt har även en gång fått ta med vatten och det funkade också..
    grädde då blir de ju ännu godare,fett o gott :)

  • lokisse

    altid grädde alldrig mjölk!!!!

  • chickenmee

    Jag använder oftast creme fresch faktiskt, tycker de blir riktigt gott.

  • Zsarah

    ojdå jag har aldrig kommit över ett köttbullsrecept med mjölk eller grädde i.. kanske vi i finland gör köttbullarna annorlunda..

  • Themis

    Så gjorde man ju förr när det skulle vara extra fint, och Wallenbergare som är färsbiffar på kalvfärs och grädde är riktigt lyxiga. Jag tror mest att vi inte behöver så mycket kalorier nuförtiden, så därför har grädden ersatts av mjölk till vardags och grädden häller vi i såsen istället.

    Zsarah: Man brukar nog ha antingen mjölk eller ägg som bindemedel i köttbullarna, eller t o m både och.

  • Zsarah

    Aha okej då förstår jag, här i finland så används tydligen ägg:)

  • ELLA 10

    Kan ni inte skriva ner vad ni har för recept på köttbullar med grädde i?

  • Alvira

    Jag använder både grädde och ägg, blir jättegott!!

Svar på tråden Grädde istället för mjölk i köttbullsdegen?