• Gyllan

    Helstekt fläskytterfilé

    Till helgen skall makens 36-års dag firas och tänkte bjuda på en lite enklare buffé med bland annat helstekt fläskytterfilé (fläskfilé) som kallskuret.

    Är det någon som har nått bra recept på detta, där köttet får lite mer smak, inte bara salt och peppar, utan gärna något mer....

  • Svar på tråden Helstekt fläskytterfilé
  • tinna

    Åh, jag har en helt underbar marinad. Gör marinaden och så lägger du köttet i den 1 dygn innan tillagningen. Den ska alltså ligga i marinaden minst 24 timmar. Det går med kortare tid också men smakerna hinner inte utvecklas lika bra. Sen kan den grillas, stekas, eller göras i ugnen. Köttet blir nästan svart utanpå, blir hur mört som helst och otroligt gott!

    Till ca 1 kg filé:

    3 msk olja
    1 dl soya
    1½ tsk ingefära
    1½ tsk vitpeppar
    2 pressade vitlöksklyftor


Svar på tråden Helstekt fläskytterfilé