dubbelmarinerad fläskfilé?
Ska ha 25 års kalas för min släkt till helgen o tänkte då bjuda på dubbelamarinerad fläskfilé med potatisgratäng! Någon som har något bra recept på fläskfilén?
Ska ha 25 års kalas för min släkt till helgen o tänkte då bjuda på dubbelamarinerad fläskfilé med potatisgratäng! Någon som har något bra recept på fläskfilén?
ingen...?
Dubbelmarinerad?
ja, man låter den ligga i en marinad typ över natten o sen marinerar man i en annan innan man gör iordningen den! Något sånt...det e supergött
Jaha, häftigt.
Låter kalasgott. Dock är jag helkass på matlagning, så jag har inga tips tyvärr.
www.guldkorn.com/default0.asp&varpresenturl=/std/cmmt/c_recept.asp&varpresentqs=iRecipeID=2038&redir=1&from=&bhcp=1
Ingredienser
(för 4)
ca 500 g oxfilé, ej för tjock
Marinad 1:
2 msk soja
1 msk hoisinsås
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
Marinad 2:
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk väl stött svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
2 msk avrunnen kapris
Detta recept skapades av Wilhelm Bodell 1988. Rätten fick sedermera första pris i en tävling om bästa recept med oxfilé arrangerad av Allt om Mat.