• Li83

    dubbelmarinerad fläskfilé?

    Ska ha 25 års kalas för min släkt till helgen o tänkte då bjuda på dubbelamarinerad fläskfilé med potatisgratäng! Någon som har något bra recept på fläskfilén?

  • Svar på tråden dubbelmarinerad fläskfilé?
  • Li83

    ja, man låter den ligga i en marinad typ över natten o sen marinerar man i en annan innan man gör iordningen den! Något sånt...det e supergött

  • lilla sandra

    Jaha, häftigt.
    Låter kalasgott. Dock är jag helkass på matlagning, så jag har inga tips tyvärr.

  • artan060914

    Ingredienser
    (för 4)


    ca 500 g oxfilé, ej för tjock


    Marinad 1:
    2 msk soja
    1 msk hoisinsås
    1/2 tsk salt
    2 msk olja
    1 tsk socker


    Marinad 2:
    1/2 dl vitvinsvinäger
    1/2 dl vatten
    2 dl olja
    1 tsk salt
    1/2 tsk väl stött svartpeppar
    1 pressad vitlöksklyfta
    1/2 dl finhackad persilja
    2 msk avrunnen kapris


    Dubbelmarinerad oxfilé

    Detta recept skapades av Wilhelm Bodell 1988. Rätten fick sedermera första pris i en tävling om bästa recept med oxfilé arrangerad av Allt om Mat.


    TillredningBlanda samman ingredienserna till marinad 1: soja, hoisinsås, salt, olja och socker. Lägg filén i en tät plastpåse och slå över marinaden. Marinera i ca 3 timmar, vänd då och då.
      Sätt ugnen på 175 °C.
      Lägg filén på galler i en långpanna, stick in en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 65 °C, ca 40 minuter. Vänd filén en gång under stekningen.
      Svep in filén i folie och låt den kallna.
      Blanda samman marinad 2: vinäger, vatten, olja, salt, svartpeppar, pressad vitlök, hackad persilja och kapris.
      När filén kallnat skivas den i 1/2 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en skål och slå över marinad 2. Ställ kallt. Marinera filén i 4 timmar. Ös köttet ett par gånger. Vid serveringen tas skivorna ur marinaden, de ska inte torkas av.
     
    Servera skivorna kalla med ny bakad potatis och vitlökssmör samt en sallad på olika salladssorter.

    Kan även bytas ut mot fläskfile, super gott!!!
    Mammas tjejer!!
Svar på tråden dubbelmarinerad fläskfilé?