• isss

    2-3årstrotset Stödgrupp

    I går morse fick min snart treåriga dotter gå ut på altanen naken... Hon vägrade att klä på sig och efter lite lirk så sa jag att då får du gå till dagis naken, men först får du gå ut och känna om du tycker att det blir bra så. Jättekul tyckte hon! Det tog inte många sekunder innan hon ville in och klä på sig! Nu var det typ tre plusgrader ute och tillfället bjöd på att det gick att göra så. Funkade denna gång och jag behövde bara påminna henne om att hon frös igår när jag skulle klä henne idag. Självklart hade jag inte släppt ut henne i 20 minus! Men dessa onödiga fighter gör en TRÖTT!

  • isss

    Jag har en vän som är barnpsykolog. Gissa om man utnyttjar den relationen ibland... Enligt henne så ska man ej sätta barn i 2-3 års åldern i "skamvrån" eller stänga in dem på sina rum. De förstår inte kopplingen till "brottet" och känner sig bara utestängda. Vad man kan göra istället om de till exempel slår en är att flytta bort dem så att de inte når en och förklara varför man måste flytta på dem. Jag har självklart gjort "fel" och stängt in på rummet med buller och bång när lillebror under första halvåret skrek varje natt... Men jag inbillar mig att det mesta går att reparera och gör ej så längre.

    En annan sak som hon tipsat mig om är att man ska sätta ord på barns känslor när de är arga. Ofta förstår de inte sina egna reaktioner och att då hjälpa dem med att förklara varför de är arga och säga att det är helt ok att vara arg, men det är inte ok att bete sig illa, är ett bra sätt. Funkar faktiskt här hemma.

Svar på tråden 2-3årstrotset Stödgrupp