• Hebbebebbe

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Anonym skrev 2008-10-23 16:12:23 följande:
    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)Snälla är det någon som är insatt i detta?
    Man måste inte ha körkort som säljare. Finns många jobb som säljare där du sitter på kontor. Men klart som fältsäljare behöver man ju körkort. Men med så lång erfarenhet av färsäljning borde det inte va ngt problem för honom att få en säljtjänst. Kolla runt på lite större företag ex eniro, trygg hansa m.m försäkringar ja det finns massa. O som driven säljare kan man tjäna mycket mycket pengar även som "tele"färsäljare.
    Bara ett litet tips. Kanske ingen tröst men.
    Hoppas det löser sig

    Tycker böterna låter helt jävla sjukt höga också.....Körde han på polismannens fot eller?
  • Hebbebebbe

    Anonym (?) skrev 2008-10-23 16:22:47 följande:


    Var nånstans står det att dom har en son?
    Det står i ts starten
  • Hebbebebbe

    Anonym (?) skrev 2008-10-23 16:22:47 följande:


    Var nånstans står det att dom har en son?
    HYAhah nje det gjorde det inte...hmm fick också för mig dom hade en son..jajaj spelar mindre rollö
  • Hebbebebbe
    Nixx skrev 2008-10-23 16:27:33 följande:
    Jo men TS verkade ställa sig helt frågande till hur någon kunde betala 35k, alltså verkar inte inkomsten ligga i den övre nivån.
    Fast även om inkomsten ligger på den övre nivån så är det ju nästan em månadslön dom ska punga ut..Så det är väl ändå rätt mkt pengar om man inte är i ÖVRE topen av inkomstkällor
  • Hebbebebbe

    Okej..då har vi lsöt detta. Det är alltså inga böter utan _Dagsböter_ vilket är inkomst baserat.
    Hade han kört utan bälte så hade det blivit "vanliga" böter då?!

    Tror nog att både ts o hennes sambo mår dåligt som det är utan att folk behöver skriva att han är dum i huvidet o att hon ska va glad ehnnes barn lever o allt va det va.
    han va ju inte stupfull och drack öl samtidigt som ahn körde barnen till sklolan. Finns väl ändå lite skillnader på rattfylla o rattfylla....iaf när den knappast va en medveten fyllegrej.
    "jag ska ta bilen o köra till systemet för spriten är slut" rattfylla

    Så nu kan ni halshugag m mig lite istället o låta ts va i fred..

  • Hebbebebbe

    Anonym (...) skrev 2008-10-23 16:32:48 följande:


    Oj vilka höga böter, ja det var väl befogat då, han måste ha haft en hög promille i blodet, tur att man inte var ute på gatorna då, då kasnke det hade kostat mer än 35 papp....
    0,4 så det är ju inte ås jättemkt
  • Hebbebebbe

    Vilka jävla moraltanter det finns på fl.
    Nu få ni fan ge er. Tror ni inte ts o hennes sambo har fattat. O som sagt han va inte kastrullfull.
    Svara på ts fråga eller skit i kommentera alls..

    Att folk ska vara så JÄVLA duktiga på denna sidan har jag då aldrig förstått.
    Gör ni aldrig misstag?????

  • Hebbebebbe
    Anonym skrev 2008-10-23 16:49:00 följande:
    Min man körde full och körde ner ett räcke. Han fick betala räcket själv, dvs en räkning på typ 20.000. Dessutom hade han precis köpt bilen, med lån på 20.000 kr. Bilen blev heldemolerad och han fick inte en spänn för den.Tror du jag satt och grinade över kostnaderna? Ehh, nej. Eftersom det var en hemsk olycka var jag glad att han klarade sig så bra OCH att han inte skadade NÅGON ANNAN. Jag struntar i att vi fick leta fattigare än vad vi gjort innan. (Jag gick i skolan och vi hade redan dåligt med pengar). Att du ens tar upp pengarna tycker jag är kasst. Riktigt ytligt faktiskt. Det är lika gott åt honom.
    Men för att lyckas köra ner ett räcke är man nog lite mer berusad än 0,4 i blodet
  • Hebbebebbe

    Anonym (vet!) skrev 2008-10-23 16:49:36 följande:


    tyckte du att de var fel att han fick två månader? va skulle han fått enligt dig? ingenting? jag har förlorat lillasyster och hennes dotter pga en rattfyllerist, det straffet vi fick kommer följa oss hela livet!
    NEJ..mer än två måander står det ju i inlägget
  • Hebbebebbe
    Susanne905 skrev 2008-10-23 16:51:55 följande:
    Iallafall inte riskerar mitt och andras liv genom att vara korkad nog att ta bilen dgen efter en riktigt blöt kväll... Det är bara att betala och hoppas att de tar kortet för gott, det spelar i mina ögon ingen roll hur påverkad man är när man sätter sig i bilen, har man druckit och känner tydligt av det dagen efter då kör man inte. Det skall vara kännbart, det skall straffas och därmed är det inte mer än rätt att han får betala och att det svider rejält. Då kanske han tänker till innan han tar bilen nästa gång.
    Men kännbart är det väl med att bli av med körkoertet i 10 månader. Och visst ska man INTE köra rattfull, men tror du han tänkte när han satte sig i bilen "Jag känner mig stupfull, men ksit i det jag kör ändå?"
    Det tror knappast jag. Jag har också kärt bil dagen efter och jag tvivlar på att ignen av alla MORALTANTER här i tråden har låtit bilen stå HELA dagen efter ni varit ute på krogen.
    Vi har bara haft mer "tur" helt enkelt.
    Tycker det spelar stor roll om man gör ett aktivt val att sätta sig i bilen HEM från krogen till exempel än om man ska köra barnen till dagis, hunden till vetrinären eller frugan till bb dagen efter man varit ute.
Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!