• Hjege

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Det du borde vara mest chockad över är att ditt barn åkte bil med en rattonykter person, hur mycket är ditt barns liv värt?
    Hur kunde du lämna till en person som skulle dricka sprit på en firmafest att köra ditt barn påföljande morgon?

    Var glad att påföljden bara blev 35300:- och inte en begravning.


    Anonym skrev 2008-10-23 16:12:23 följande:
    Min sambo var på firmafest förra tisdagen och drack en MASSA sprit. På morgonen försov han sig när han skulle lämna barnen på dagis (barnen sov oxå och jag var på jobbet).Så, han tog bilen för vår äldsta skulle på utflykt (jättedumt, det vet han också, så snälla inga kommentarer om detta!)100 m ifrån dagis blev han stoppad i en rutinkontroll och blåste 0,41 mg per lite utandad luft.I dag kom bötern 35300:-!!! Hur sjutton ska vi kunna betala det????Visst räknar de ut bötern på årsinkomsten? Min sambo har bilförmån 4500:- på lönen varje månad och det är ju inte pengar han får ut. Tror ni man kan få bötern ändrad då om man ringer till RPS?Jag är helt chockad & vet inte hur vi ska klara detta. HAn blir antagligen av med körkortet i 10 mån oxå.Grejen är den att han blev varslad förra månaden och slutar sitt jobb i morgon.Vet inte vad han ska söka för jobb nu när han inte kommer ha körkort på så länge.... (Han har alltid jobbat som säljare och då måste man ju ha körkort)Snälla är det någon som är insatt i detta?TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-23 18:39Är det någon som vet hur man räknar ut bötern?
  • Hjege

    Usch vilken taskig attityd du har.
    Är du helt omedveten om att du lämnat din barn att åka bil med en rattonykter person? Tycker du att du är ansvarsfull som mamma som utsätter ditt barn för det?

    Det finns massor med anhöriga och andra närstående som utsatts för att mista en kär vuxen eller ett kärt barn just på grund av en onykter person som kör rattonykter, varför skulle inte dessa personer finnas även på fl?

    Det handlar inte om att de skulle vara "duktigare", det handlar om att man INTE sätter sig och kör en bil onykter. 35300:- är en piss i nilen i jämförelse med den förlust den uppmärksamhetsstörningen kan medföra. Förstår du skillnaden?


    Anonym skrev 2008-10-23 19:23:43 följande:
    Och gud vad trött jag är på alla påhopp nu....Det tycker det verkar som alla ¨duktiga¨ människor som inte gjort fel i hela sitt liv hänger på FL.
  • Hjege

    Visst vore det önskvärt om man kunde få utdrag ibland, men frågan är vad det skulle hjälpa för det behöver ju inte vara där de bor som olyckorna händer.
    Det du skämtar om nu är inte kul för min granne t.ex. som fick sin sexåriga dotter svårt skadad av en rattfyllerist förra året, livslångt liv i rullstol är betydligt värre än 35.300:- i böter. Boten kan du avbetala på ett år om du ligger i, vad ska man säga till en sexårig flicka som aldrig någonsin mer kommer att kunna att gå?

    Anonym (hmm) skrev 2008-10-23 19:45:09 följande:


    Äh, jag får kila in hos snuten och be om ett utdrag...
    Vill veta så man inte bor granne med en rattfyllerist....
  • Hjege

    Jag tycker att din sambo kom lindrigt undan, var glad att ditt barn lever och att sambon inte skadade någon. Han får ansöka om avbetalningsplan.


    Anonym skrev 2008-10-23 20:06:58 följande:
    Jag skriver detta igen:Jag tycker inte att sraffet är det värsta med det var bötern jag frågade om i trådstaren.Sen är jag som jag skrivit FÖRUT jag otroligt arg och besvikt en på min sambo, men jag tänker inte lämna honom för det...Det är straffet tråden handlar om, inte hur arg jag är på min sambo... Hur kan någon ens tro att jag tycker det är ok????
  • Hjege

    Din inställning är skrämmande, och det är just den som orsakar en mängd invalidiseringsoffer samt en hel del dödsfall, kan du stå upp och säga samma sak inför dem som drabbats eller som sörjer?
    fam kaos skrev 2008-10-23 20:54:25 följande:


    Men nu handlade det ju om att i alla hast, en stressad stund göra något utan att tänka på det som man egentligen inte tycker är okej. Jag tror knappast någon här aldrig gjort något som de inte tycker är okej egentligen.
Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!